Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Hösten smyger sig på

Det märks att det är en övergång mellan årstiderna nu. Kallt om mornarna när man går till jobbet och varmt om eftermiddagarna när man är på väg hem. Jag börjar känna att mitt höstmode börjar komma igång. Det här med att krypa ner i soffan under en filt, dricka massa gott te men framförallt mysfaktorn med att kunna tända massor med ljus. Men jag ska verkligen försöka njuta av de sista sensommardagarna innan hösten är riktigt välkommen.
 
Andra tecken på att vi övergår till höst är att hockeyn drar igång på allvar. Kurser har avverkats för olika regioner och divisioner, och till helgen är det min tur att avverka min egen. Jag hoppas att jag gjort tillräckligt för att klara av målen jag haft, men tveksam då försäsongen inte varit som jag tänkt mig. På sätt och vis ja, men på ett annat nej. Hade väl inte räknat med att hamna på akuten två gånger och dras med en axelskada hela sommaren som fortfarande inte är helt hundra. Man känner väl nästan alltid att man kunde gjort något annorlunda mot vad man gjort, och man kan bara lära sig och noggrant planera saker som man ska göra. Som jag brukar få vi vår och höst är att det ska rensas överallt. I veckan har jag rensat och gjort om i våra garderober och byrå. Rensat på kläder som är slitna eller inte används längre. Så himla skönt. Det blir liksom alltid så himla bra när man gör om saker och ting. Nu har jag plats för lite nya höstkläder.
 
Tro det eller ej men i övrigt så har jag gått upp halv sex varje vardag morgon och inte snoozat mer än 5 min ! Okej, en morgon gick jag faktiskt och la mig igen, men endast en av alla vardagar sedan jag började jobba igen efter semestern. Jag är lite impad över mig själv. Snoozkungen är borta ;) Det är bara att hålla i dom här rutinerna. Underbart vad man hinner göra saker på morgonen. Nu senaste veckorna har jag mer eller mindre varit hemmafru, eftersom jag inte kunnat träna som jag vill på morgonen, så har jag fixar här hemma, men det är det snart slut på. För snart hoppas jag kunna återgå till att det är min tid på morgonen, det andra får vi faktiskt lösa på annan tid. Kommer säkert funka jättebra det med, inte ett dugg orolig över det.
 
 
 

Vardag

Hemma på schlätten och hos min andra hälft. Vardagen är att bra den med. Tröttheten från dagarna i Hammarö gör sig påmind, men det är bara att kriga sig upp på morgonen och hjälpa C och sedan har jag en stund för mig själv. Mornarna har hittills bestått av rehab träning men inte idag. Idag tar jag det lite chill, jag är bara glad att jag kom upp när klockan ringde. Veckan i sig är lugn och i helgen blir det lite mer fart. Det blir ner till stugan en sväng, döma hockey, springa stadsfestloppet och tror mig veta att det är fotbollsmatch också, så jag har att göra ;) Inte för att jag var orolig, men ändå ;)
 
Nu frukost time !
 

Girl Power Camp 2013 - Hammarö

Pjuuw, årets Girl Power Camp är över och det har varit blandade känslor under dagarna hemma i Värmland, men det roliga överväger helt klart det jobbiga. Jour från dag 1 då man sovit på skolan, så det är inte med andra ord än att man är lite sliten. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av campen eller nivån på tjejerna, man har ju mer koll på tjejerna som lirar hockey runt om i Östergötland. Så det var riktigt kul att träffa på andra tjejer. Men jag kan inte annat än säga vilket koncept ! Helt unikt i Sverige ! Vill man åka över till hockeyns land Kanada efter gymnasiet så har man en grym möjlighet att visa upp sig på detta läger ! Konceptet med att ha utbyte med Kanada är ju så genialt ! Du kan lyssna lite på bla Jim Denham på SR P4 Värmland.

Den Kanadensiske toppcoachen Jim Denham höll i nästan alla ispass för alla tre grupperna och man har fått lite inputs hur de tränar over there och vad han tycker vi i Sverige behöver bli bättre på. Riktigt intressant. Han hade med sig två av sina spelare frånskolan  Brock University och laget heter Brock Badgers, riktigt duktiga tjejer och väldigt kul att få träffa och lära känna dom.
 
Man lär så länge vi lever och det ska bli jättekul att följa upp lägret och ta del av nästa års camp. Bra jobbat Värmlands Ishockeyförbund och Färjestad BK Hockeyallians och alla andra inblandade ! Andra distrikt, se och lär hur de jobbar för att pusha fram damhockeyn i Sverige.