Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Uttagen till...

Fick meddelandet innan jag for till Finland och det var ett mycket glädjande besked. Jag har blivit uttagen till att döma 3st U17 landskamper (killar), Sverige - Finland ! Så himla kul och ärofyllt såklart. Bara fortsätta kriga på den inslagna vägen och se om drömmen kan bli sann någon gång i framtiden !
 
Bild från: Dam SM-finalen 2014

Pionjärer

Att vara på läger måste vara nästintill det bästa som finns. Man behöver liksom bara få ett schema och sen är allt annat ordnat. Ja jo jobbet måste man ju själv göra. Lägret i Finland var nog det bästa lägret jag varit på. Det kan ju i och för sig ha att göra med att vi fick träning av NHL legendaren Dave Smith -> Shaping the refs  ! Jag skulle liksom vilja ha hans röst i ena örat som coach. Satan vad lärorikt det har varit, jobbigt och väldigt roligt.
 
Första riktiga dagen innehöll off-ice tester. Bål/rygg samt Yo-Yo test (inte som beep, det kan jag lova er) ! Överraskad själv över testresultaten med tanke på att jag inte haft bara fokus på träning utan vissa andra delar. Men ett kvitto på att det jag gör planerar för är i rätt riktning. Allt fysiskt som vi gjorde var en koppling till skridskoåkning.
 
Förutom all fys och is vi haft så har 95% av tiden tillägnats genomgång/diskussion om 4 domars systemet, som vi även körde på matcherna, samt nya icing --> Hybrid icing. Kommer bli intressant hockey till säsongen :) 4 domars är inte så stora förändringar för en LM mer än att man kan ha mer fokus på sina uppgifter, tråkiga är att man inte kan gå ner på mål osv Men väldigt roligt när det funkar i teamet. Man har som LM en bättre kommunaktion i och med ännu en HD som är vid LM i neutral zon. Hoppas vi kommer få prova på att köra lite matcher i vinter i Riks.
 
Inför första matchen kändes det som det var jättelänge sen man dömde, men det var faktiskt 13 april som var sista matchen. Kom in i det hela snabbt och kändes verkligen bra. Granskningarna var bra också :) och en av dem ville att jag skulle komma till Tjeckien och döma i deras liga. Coolt ju ! Då har man förmodligen gjort ett bra jobb. Det gick jättebra för oss alla svenskar som var där och det var riktigt kul att vi var 3 stycken där ! Det blir lite annan grejj.
 
Så nu kan säsongen gärna få kicka igång ! 
Pionjärer för 4 domars systemet i Damhockey !
Gabriella Grahn (HD)
Veronica Johansson (LM)
Katarina Timglas (HD)

Ska bli intressant och se vad IIHF bestämmer inför kommande A-turneringar !
Givetvis hoppas vi på att det blir 4 domar systemet
 

Rullar fort framåt

I tisdags drog vi av ett inlinespass och provade att köra med stavarna. Tänkte ta på mig viktvästen men ville känna hur baksida lår skulle kännas. Marsblade + inlinesstavar säger jag bara. Grymt kul och man får med hela kroppen. Det roliga var att jag fick med mig min käresta också :)
 
Igår drog jag till sports camp i Norrköping för att känna på lite is men framförallt hur skridskorna skulle kännas ! Nervös för hur skridskon skulle kännas och om slipningen skulle kännas bra. Lite nostalgi när jag kom fram, var ledare för 4år sen, kul var det. Men hur som så kom jag fram och träffade några boys som man kände. Bytte om och drog ut på isen. Ohh gud vad det inte kändes bra de fösta skären så vart asskrämd. Men efter ett tag så kändes det grymt bra och efter internmatchen som jag dömde kändes det superbra. Komemr bli askalas det här.
 
Idag har jag varit hos optikern och fixat nya glasögon, längtar ihjäl mig till jag kommer hem och ska hämta ut dom, fyndande en ny bikini för 50kr totalt på stadium :D, införskaffade mig en ny kalender innan jag mötte upp C och vi fixade det sista tillsammans.
 
Känns som om jag har packa hela dagen ! Packat inför Finland trunk + vanlig kläder, saker som jag ska ha nere i stugan för ett par dagar, samt inför våran lilla roadtrip vi ska göra. Det blev en del väskor och mycket kläder men ville inte packa så man ska använda alltför mycket lika på resorna. Så det är nästintill bara att byta väska när man kommer hem och ta nästa när vi ska åka igen ;) smart drag av mig !
 
Som sagt, nu är det 2 veckors "semester" för min del. 7 dagar  kommer spenderas i Vierumäki, sen 1dag hemma på schlätten innan kusten 3-4 dagar, och direkt efter det en liten roadtrip på 4-5 dagar. Mycket ska hinnas med som vanligt på kort tid, men det brukar ju lösa sig rätt bra. Efter semestern är det fullt med jobb !
 
Så grymt sexig i cykelhjälm ;) haha
 
Det har varit packningskaos här hemma,
kontoret har varit Finlands packning
Mellanrummet stugan + roadtripackning
sovrummet vanliga kläder packning
köket förvanande matpackning och planering
vardagsrummet har varit mellanläge + vik av tvätt
med detta vill jag säga att vi har haft kläder överallt ! Men nu är allt packat och klart inför kommande äventyr :)
 
-

Ska försöka uppdatera under tiden,
men det blir nog mest på instagram @virrejohansson
Ha en fin sommar allesammans !