Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Preseason is on !

Pre season är igång på riktigt ! Efter en ganska fullspäckad vecka så fortsätter vi på samma tema inför helgen, inget jobb men desto mer hockey. Nu kan man väl nästintill säga att vi sakta går in i hockeybubblan och stannar där till runt april någonstans. C är på domarkurs hela helgen och jag håller tummarna för att allt går bra givetvis, och jag kommer spendera helgen i en ishall och göra något som jag verkligen brinner för. Jag kan inte säga det nog ofta såhär på försäsongen, mot en ny säsong och mot nya mål !
 
Bild från arkivet
 

Våga !

Våga utmana dig själv i vad det än är, du är bra ! Du kan inte få något annat än ett nej och har du inte försökt så har du ingen aning om du lyckades eller inte. Lika bra att försöka ! Jag känner mig tillfreds med livet samtidigt som jag vill vidareutveckla på några fler plan. Idag var ett sådant tillfälle som jag skapat mig och hoppas på goda vidarediskussioner i nästa vecka. Tyvärr kan jag ännu inte avslöja vad det är förrän diksussioner förts vidare och jag fått mer svar. Så ni får hålla er ett litet tag till.
 
Förutom mitt lilla möte idag så drog jag hem till en vän och spenderade lite tid innan vi skulle vidare till träningen. Hungriga var vi så vi drog till espresso house och skulle köpa något att äta, och det skulle jag inte ha gjort. För fy satan vad det satt i halsen när vi börja träna, och det gjorde det för A också... kymigt. Men efter att fått ha släppt lite på det så var det bättre sista halvtimmen på träningen (Y)
 
Grymt bra fokus idag på träningen och vi går in i en väldigt viktigt period nu. Allt fokus ligger på vad varje individ kan prestera och det i sin tur resulterar i hur bra laget kan prestera. Jag tror vi kommer höja oss rejält sista perioden nu. Träningen i måndags och idag var riktigt bra. Bra tempo, bra snack, bra fokus ! Jag tror SAMTLIGA som tränat känner att man höjt sig ett par snäpp på alla delar.
 
 
 

"Always moving forward"

Den gångna helgen har jag som många av er vet varit i Schweiz, Magglingen. Vi höll till på Schweiziska Olympiska center, man kan likna det med Bosön här i Sverige. Jag åkte upp till Stockholm i onsdags, för att slippa gå upp super tidigt och resa hela dagen. Det lilla som blev kvar av kvällen spenderades hemma hos Timpa, innan läggdags. Sovsällskap var det inga problem att få. Jag fick en stor hund som sällskap, Bus. Himla gosig och han tyckte nog jag var lite jobbig när jag skulle sova, för jag vrider och vänder på mig så himla mycket innan jag liksom hittar rätt. Så i protest hoppa han ner och klev med tunga steg ut i korridoren där man hörde ett duns, han la sig där en stund innan jag kommit till ro, då han kom tillbaka till sängen. Gosigt.
 
Upp på morgonen för att göra ordning oss och käka frulle. Skjuts av J till Arlanda och väl där mötte vi upp våran tredje komapnjon från norr. Swedish maffia var nu fulländad. En flygtur till Zurich där vi nästan var dom sista att anlända så väntade nu en busstur på ca 1.5 timme till slutdestinationen Magglingen. Vi fick våra rum och de flesta bodde i enkelrum, vilket är skönt på sitt sätt, men ändå är det kul att bo med någon annan. Sen var det team building som gällde på eftermiddagen. Double D's !!
 
Fredagen skulle innehålla alla fystester som vi skulle genomföra och det var lite nervöst. Känner väl att jag kanske kunde legat i lite bättre i sommar, men känner mig ändå nöjd efter genomförande och resultaten. Jag känner att kroppen inte var 100% med mig. Tajmingen på en gång i månaden kunde väl vart lite bättre att att det skulle just komma på fredagen. Ja många av er tjejer där ute förstår vad jag menar. Det är så mycket energi som försvinner, och det märktes i kroppen kan jag lova. Men är ändå nöjd som sagt.
 
Lördagen skulle vara lite mer av en avslappnad, rolig, team building dag och det var det. Vi skulle nämliogen spela hockeyturnering ! Åh guud, hur länge sen var det inte man spelade?! Typ sisådär 5-6 år sedan. Vi åkte iväg med bussen till arnenan och väl framme så var det bara att byta om, vi körde i domarutrustningarna med träningsrtröjor. Alltså det var så himla roligt att lira igen, och se alla lira :) Jag spelade verkligen med ett leende hela tiden och jag ska villigt erkänna, att jag saknar det.
 
Söndagen = travel day. Det tråkigaste och längsta dagen tycker jag. Alla skulle åka samtidigt till flygplatsen och det var avgång med buss 06:30, innan det var vi tvugna att lämna all packning i bussen, checka ut och käka frukost. En tidig dag kan man väl säga att det blev. Bussturen kändes som 3 timmar lång och väl framme i Zurich var det bara att säga hejdå till alla i gänget, och ställa sig in på vntans tider. Vi skulle åka upp för en rulltrappa och se var vi skulle checka in med allt bagage, och när vi väl kommit upp så hör vi bara hur ett kaos utbryter i rulltrappan. Folk har ramlat och vi springer givetvis dit för att hjälpa till. Det hade blivit någon form av dominoeffekt, så det låga folk och väskor i hela rulltrappan. Vi ganska många från vårat domargäng som var p åplats för att hjälpa till. Underst låg en äldra dam som slagit i huvudet och blödde kraftigt, och hennes man hade slagit sig lite, men inte alls så mycket. Så vi flyttade väskor och såg till att hålla i damen och stoppa blödning mm Vi inväntade ambulans och polis. Damen var vaken hela tiden och skrattade bort emellanåt, kan iofs vara chock osv. Ni kan förstå själva att slå i huvudet i en rulltrappa, det är rätt så vassa kanter ! Ambulanspersonlane kom som sagt och ja, jag kan tänka mig att det bliev röntgen och sen sy, hoppas verkligen att det inte var några allvarligare skador och att dom kunde flyga hem samma dag, eller någon dag senare. Även utanför isen visade vi att vi är ett team !
 
Efter den händelsen var det bara att checka in väskorna och ja det blev ju en historia det med, då Timpa blev stoppad av en arrogant "vakt" som propsade på att hennes handbagage var för stort... men det hela gick bra till slut ;)
 
Sett över dessa snabba dagar så var det kul att träffa alla igen och det känns verkligen att säsongen närmar sig med stormsteg! Jag ser fram emot vad denna säsong har att erbjuda ! Det jag vet, är att hårt jobb lönars sig, alltid !