Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Del 4 - Boka boende (inte så enkelt som det låter)

Sådär ja, nu var inbjudan ute och vi fick några samtal från dem som fått. Jag ska börja berätta om ett samtal med en vän från hemtrakterna. Jag var påväg hem efter träning i Linköping och ringde upp henne för hon hade ringt tidigare. Hon berättade att hon visste direkt när hon höll i brevet att det var en bröllopsinbjudan men blev förvånad att det var vi. Först trodde hon att barnen inte var bjudna och blev hur glad som helst för att hon och hennes sambo skulle göra något utan barnen och ringt sambons syster (?) om barnvakt, tills de till slut kom fram till att barnen var bjudna. Hon försökte kolla boende men lyckades inte hitta något sa hon till mig. Men jag vet ju att du inte är någon vintermänniska och har typ vart i Sälen med skolan över dagen, så du vet ju inte riktigt hur det går till sa ja till henne, så vi hjälptes åt med att hitta boende. 
 
Dagen efter det pratade C med sin mor som sa likadant, det finns inga boenden. Det knöt sig en knut i magen och jag blev helt stel. Jaha vad gör vi nu? Ska vi byta datum? För dom har ju varit i Sälen i alla år och vet mycket väl var man ska bo och var man kan boka stuga. Min far ringde någon dag efter och sa likadant. Knuten blev större och jag blev mer illa till mods. Var vi tvugna att hitta ett nytt datum och höra av oss till alla gäster? Vi hade kollat runt på olika ställen att det fanns gott om ledigt boende. Men det våra föräldrar menade var att det inte fanns hotell att få tag på. Det vi inte riktigt hade med i beräkningarna var ju att det var Mix megapol's jippo "Fjällkalaset" 5-8 febrauri som hade typ halva Högfjällshotellet, samt att sportlovet skulle börja på måndagen där. Och det är ju klart, om man använder den där hjärnklumpen så är det väl en del som åker upp redan på helgen inför sportlovet. Min blivande svärmor ooch dom hittade en superbra lägenhet i Hundfjället för hela familjen, en vecka. Desamma gäller min far och dom hittade också tillslut boende, så alla verkade iallafall ha tak över huvudet :)
 
Ja men så tänkte man väl inte mer på det i och med när jag tittade sist så fanns det ju en del dubbelrum och så kvar. Vi sköt på våran bokning, och så en kväll kom ja på det, just ja boende skulle vi ju boka också. Så vi gick in och kikade på Högfjällshotellet, och det var tur i oturen. Endast ett rum av formen dubbelrum deluxe och minisviten fanns ledigt, och på Gammelgården var det fullt. Priserna var ju inte direkt i min budgetklass, så ah va faan gör man? Vi började kolla på alternativ runt omkring Sälen, till och med i Malung. Men inget som lockade. Så det var bara att punga ut och boka det där endaste dubbelrummet Deluxe som fanns kvar. Det kunde blivit ett litet fiasko, men det blev ganska bra i sutändan ändå.
 

Kärlekens dag

14:e februari och alla verkar lite extra kära och mysiga. Alla hjärtans dag 2015 är en dag som ändå är lite speciell.  för oss. Vi har idag varit man och fru i en veckan, and guess what? Mannen kom med frukost på sängen imorse ! Say whaat ?! Jo det är sant ! hur mysigt som helst ;) Vi har alltså varit gifta i en vecka och jag har redan fått frukost på sängen. Det dröjde vääääldigt länge innan jag fick det första gången och väääldigt länge mellan gångerna. Man kan ju alltid hoppas på att det håller i sig, och att det inte dröjer länge till nästa gång ;)
 
Efter en god frukost i sängen så blev det lite slapp till skidåning i olika former i soffan innan det var dags att packa trunken och bege sig iväg för att döma lite hockey. Ja man kan säga att vi haft det som en helt vanlig dag idag ;)
 
Efter bröllopet så känns det som om man är lite nykär på nytt igen. Man går runt och sådär småler hela tiden, och bara en liten tanke på vem man har vid sin sida resten av livet gör en glad och varm. Man känner det liksom i hela kroppen, det nästan sådär så att det pirrar av alla känslor. Ah men guud så härligt hörreni :) 
"Ta min hand och håll den hårt, hela livet vill jag ge...."

Del 3 - Operation inbjudan

Datumet var bestämt och kyrkan + Hemfjällstugan var bokat och klart. Dags för att gå ut med den stora nyheten för de vi tänkt bjuda. Jaha, hur skulle vi göra inbjudan? Färger, material, bild mm... Gick iallafall till Panduro och kollade runt på massa olika papper och fick några ideér, så jag köpte med några papper för att göra några provkort hemma. Jag tänkte mycket på natur vid val av färger mm och platsen vi ska vara på. Gjorde några olika provkort och vi kom fram till en design som vi gillade, enkel och passande. Skönt att ha det klart, nu var det bara att åka och handla resterande material för att kunna göra ett gäng ;)
 
Innan vi kunde börja processa allt så hade vi två personer som vi var tvugna att prata med. Och det var de påtänkta toastmadame-/master. Vi tog en kväll då vi ringde till dem båda. Jag ringde E och snacka lite löst sådär och sen frågade jag om hon vill vara vår toastmadame. Svaret som kom var, Tror du jag klarar det? Ingen tvekan om det. Jag var säker från början till slut. Desamma med förhoppningsvis vår blivande toasmaster J som C fick lov att ringa. Och de båda tackade ja till uppdraget vilket vi vart själaglad för. Nu kunde vi påbörja inbjudningskorten :)
 
Det tog några dagar innan jag kom iväg för att handla och sen ytterligare några dagar innan jag kunde börja med processen. Men kvällen kom och pysselsuget ifann sig, perfekt. Kontrollerade typ texten och allt hundra gånger kändes det som, men ändå kan det bli fel....(Kul att jag dokumenterade detta.. ni kommer förstå :D )
 
Ett vanligt naturfärgat papper där vi rundat hörnen

Jaha och här har det kommit på lite text...
 
Fått på bilden och stansat ut ett mönster på ovankant.
 
och nu är framsidan klar. Efter ca 3 timmar upptäcker jag mitt fel...
snacka om insnöad !
 
Det var ju som tur inget allvarligt som inte kunde räddas upp !
 
Ja det där med awareness är ju inte alltid på topp. Och jag tänkte hela tiden att bara datumet är rätt ! Haha, kul såhär i efterhand kanske, men efter att jag suttit 3-4 timmar innan jag upptäckte felet och tänkte först att nu får jag göra om allt, så höll jag på att dö lite där !

Nu var inbjudningarna klara och dags för att postas ! Nu var det ännu mer på riktigt. Har fortfarande kvar känslan när vi stod där på ica och la allt på brevlådan. Det var lite pirrigt i magen. Men ett sånt där bra och kul pirr :) det dröjde ett par dagar innan några personer hörde av sig och det där med boende är en historia för sig ;)