Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Time to leave !

Super excited ! Nu är allt klart. Packat trunken, vanliga väskan, koll på alla papper och allt annat som ska med. Precis lagt in alla räkningar för betalning, no shit att jag sköter det i hushållet ;) ! haha. Så det känns som att jag kan ta natten nu och sova riktigt gött bredvid min älskade man och lilla katt :) imorgon början resan mot det största hockeyäventyret hittills i min karriär. Taxin kommer 09.15 och hämtar mig och sen är det jag som sätter mig på tåget som ska ta mig till Malmlö 10:00. Skönt att resan bara tar 2 tim & 44 min ! Istället för som dom hade bokat, flyg från Arlanda till Köpenhamn, det har varit mer än dubbla restiden, så riktigt nice att dom kunde ändra :) ingen är gladare än jag. 
 
Så nu mina pinglor grusar ögonen igen och nu är jag klar med allt är hemma så är det bara att totalfokusera på uppgiften och glömma allt annat !
 
Let's do this !

Nu var det avgjort

Sommarens slit och ett av säsongens mål är uppnått, att få döma SM-finalen i riksserien ! Alltid lika kul när man når sitt mål, men ännu roligare när man får döma något sådant. Jag har fått uppleva mycket som domare som jag aldrig gjorde som spelare, det kanske var meningen att lägga klubban på hyllan och inleda en ny karriär inom hockeyn? Hur som helst så avgjordes det här i Linköping inför ca 3000 åskådare som hade hittat till Stångebro lördagen 14:e mars, för att se LHC försvara sitt SM-guld mot utmanande AIK. Jag som många av er redan läst så vann LHC och kunde därmed försvara sitt SM-guld från förra året. Det är ett otroligt starkt lag som inte förlorade en grundserie match på hela säsongen ! Jag tror första förlusten kom i Europacupen mot det ryska klubblaget. Fantastisk prestation av laget, organisationen, spelare, ledare och supporters. Hoppas verkligen att det ger ett uppsving för damhockeyn i Östergötland men också i det stora hela i Sverige.
 
Min fjärde SM-final som domare, och det alltid lika nervöst, roligt, spänt och förväntansfullt !

Om vi ska prata lite mer hockey så är det ju så att Riksserien skall utökas från 8 lag till 10 lag till kommande säsong vilket jag ser som bara positivt ! Kul för lagen att möta andra motstånd och fler motstånd. Kanske jämnar ut serien lite mer både i toppen och botten, att det blir mer viktiga matcher. Det har varit en kvalserie där det återstår 2-3 omgångar tror jag, men det är redan klart med vilka som klarat sig och det är imponerande Djurgårdens IF (nykomlingar) SDE (kvalade sig kvar) Sundsvall (kvalade sig kvar) och HV71 (som kommer tillbaka till riksserien).
 
Men än är ju inte säsongen slut som ni vet. Nu är det bara dryga veckan kvar till jag åker ner till Malmö med mina swedish maffia kompisar till VM. Tyvärr är inte uppladdningen på topp, då jag är genomförkyld och varit hemma två dagar. Inte helt optimalt om jag säger så, men man får försöka göra det bästa av situationen och försöka krya på sig så gott det bara går. Det är bara att hoppas att det inte går åt det sämre hållet, utan det bättre och att jag är iallafall helt frisk till helgen !
 
 

Slutspelshockey

Det märks att det är slutspelshockey vi håller på med nu. För min del har det inneburit två veckor av intensivt dömande och resande. Det har blivit 7 matcher på 14 dagar och ca 220mils resande. Visst är det ett krig med sig själv när man sitter i bilen ensam, det är alltid lättare på ditvägen och lite kämpigare på hemvägen, men vill man göra något man älskar så måste man gilla hela paketet. Det har sin charm också. Resan hittills har varit så otroligt inspirerande och himla roligt. Tighta matcher och det är verkligen nu det gäller och det märks ! Ena kvartsfinalen spelades verkligen i tre matcher och båda semifinalerna gick till tre matcher ! Nytt för i år är även att Finalen kommer spelas i bäst av tre matcher, och som ni läst i diverse sociala medier så kommer LHC-AIK mötas! Vill ni se bra damhockey på absolut högsta nivån så kommer den första finalen spelas i Stockholm på onsdag och i Linköping på lördag, och går det till tre matcher så är den sista och avgörande även i Linköping på söndagen. Ni kan läsa mer på övriga sociala medier, riksserien.se / swehockey.se / lagens hemsidor mfl.