Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrejohansson

Nya krafter och nya tag

Det känns som lite som att vända in på ett nytt kapitel på något vis. Det har varit fullt ös på alla håll och kanter. Det har nog varit lite för mycket för att kunna hänga med, med fullt fokus på alla plan. Jag har hunnit att reflektera över att den senaste tiden inte blivit som jag hade tänkt eller planerat. Känns nästan som att det har blivit precis tvärtom. Jag har en stor sak att lära mig, och det är att börja tänka på mig själv och inte finnas tillgänglig för allt och alla hela tiden, som jag hade planerat för. Det är jävligt lätt att säga och så mycket svårare att efterleva när man brinner för flera saker och vill göra allt ! Men det kan få konsekvenser som jag aldrig kommer förlåta mig själv för. Ta lärdom och gör det bättre framöver. Jag är en bit påväg, men har en lång bit att vandra.
 
Nu är det inte långt kvar till jul, och julledighet. Vi kommer åka bort och träffa familj och vänner för att umgås hela jul och nyår ! Det ska bli så oerhört skönt att åka bort en sväng. Ladda om batterierna för vad som komma skall 2016.
 
 
Tjuvstartade med julstädningen förra helgen då jag var hemma själv. Man får passa på när man har tid. Storstädning + pyntning, 6 timmar senare kunde jag slår ner arslet i soffat och njuta av det fräscha och mysiga hem det blev. Älskar allt som har med julen att göra tror jag, Det blir så mysigt med alla ljus och julsaker. En liten detalj, man bor ju på fel ställe, för vinter blir det inte här. Längre upp i landet får vi flytta där det blir mycket snö och en härlig vinterkänsla. Blev på så gott humör när det hade blivit några minusgrader och att det faktiskt kom lite snö, och det var vitt på backen och träden. Så himla fint och mysigt Dock varade den inte så länge :/ Låt advent och jul komma med ny energi :) 
 

1.5 vecka senare

Nu är det ca 1.5 vecka sedan olyckan på isen. Dagarna efteråt var mindre roliga, smärta, stelhet och ingen sömn. Dagarna rullade på, men jag hade ont och borde kanske ha stannat hemma från jobbet, men det funkade bara inte, hade en del måste uppgifter. Det blev såklart ingen dömning under helgen, utan jag tittade på 2 matcher. På måndagen ringde jag sjukgymnasten som jag gått till tidigare när jag hade besvär med nacken/ryggen. Fick tid dagen efter och en uppföljning på det någon dag senare. Ska köra liknande rehabprogram som jag kört förut och åter en uppföljning till veckan som kommer. 

Jag hade match i onsdags som jag också sa ifrån pga smärta, men också för att jag inte var redo. Sovit få och dåliga timmar, och jag kände att jag inte ville gå alldeles för tidigt. Det har känts som myror i ryggen om kvällarna, obehaglig känsla. Blev rehab på hemmaplan istället och sikta in mig på helgens match.
 
Har inte tränat som jag brukar och det märks. Jag blir liksom rastlös i kroppen och knoppen, det här har gjort att jag fått ett ryck att få ordning på några småsaker här hemma. Haft för mycket tid att tänka och störa mig på saker. Men bra blir det när det blir klart. :)
 
Idag var det åter dags att beträda isen. Nervöst, dels för hur kroppen skulle regaera i att vara igång ett par timmar, och ganska intensivt, men också hur psyket skulle fungera. Matchen drog igång och det var riktigt kul att vara tillbaka på isen. Även om man "bara" varit borta 1.5 vecka så hinner man tappa på vissa delar ganska fort. Men det var kul att vara där och åka skridskor. Jag erkänner att man var lite extra vaksam på sitt rörelsemönster när det blev närkamper nära, dumpningar osv. Första och andra perioden kände jag typ ingenting i ryggen, men det kom smygandes in i tredje perioden. Får köra några extra rehab övningar hemma efter matchen så får jag se hur det känns när jag valnar imorgon. Det kanske är det som är mest intressant, hur man känner imorgon, sådär dagen efter.
 
Operation att få ihop en fungerande utrustning ägde rum igår.
Tur man hade några gamla tröjor kvar som man kunde ta 
innan den nya kommer.
 

Tji fick jag.. !

Oturen förföljer mig. Hade allt nästintill planerat för dagen förutom om jag skulle åka och prova att vara med lite smått på fysen ikväll. Först var jag på ena jobbet vilket iofs gick bra, sen drog jag vidare till mitt andra jobb, började med lunch, so far so good. Sen har jag blivit kallad till tandläkaren och hållt på och ändra tid och dag hur många gånger som helst. Jobbade ett par timmar och skulle sedan åka till tandläkaren,  trodde jag. Skulle varit där på morgonen och jag trodde på eftermiddagen, jahaopp, bara att åka hem. Suck. Städade ordning lite hemma, körde rehab programmet för ryggen och kände att jag ändå ville åka till fysen för att känna på't lite. Åker i god tid, kommer ut på E4:an och får känslan att jag kanske borde åkt en annan väg. Men E4:an är smidigast och snabbast. Kom ut och fortsatte och strax därefter tycker jag att det är lite mycket baklysen som lyser i min fil och det går väldigt sakta. Går in på corren och läser den största rubriken "2 Lastbilar i krock" och fortsätter att läsa. Larmet inkom 16:10 och räddningstjänsten beräknar att trafiken  ska rulla på som vanligt ca 18:30.... 

Så här har jag nu suttit sedan 17:47 och klockan är nu 18:51 och är inte alls bitter. Varför kunde jag inte bara stannat hemma som var min första tanken och ta de lugnt och softa. Jo tagit det lugnt har jag iofs gjort, men man kan ju både göra roligare saker hemma och framförallt om man nu hade valt att sitta, suttit skönare hemma.

Som tur är, vad jag läst, har det inte varit några personskador.

Blir att vända om hem till Wikingtown när man når rondellen 😧 


Inte visste jag att vi hade 3 filigt på E4:a n...