Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Ugnsbakad gröt

Älskar att man kan få inspiration på ett så enkelt sätt. Älskar att man bara kan googla saker och så finner man inspiration. Jag tänker givetvis på olika matrecept. För några dagar sedan hittade jag en variant på gröt, och jag kallar det Ugnsbakad gröt. Har man inte varit i gröthimlen innan, så hamnade man i den nu. Jag gjrode om receptet lite, men jag gjorde:
  • 1 mosad banan
  • 1 äpple (hade jag) men i receptet jag hittade var det päron
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • kokosflingor
Mosa bananen och blanda det med äpplet som du hackat, i en ugnssäker form som du redan smörjt. Blanda ihop detta med övriga ingredienser utom kokosflingorna i den ugnssäkra formen. Toppa med kokosflingorna och in i ugnen i 200 grader i ca 17 min eller tills gröten fått färg. (Jag hade gärna kryddat detta med kanel, men den var slut).
 
Jag åt sedan detta med kvarg som jag smaksatte med lite vaniljsocker och blåbär, mmmm. 
Det är som att äta en efterrätt till frukost, you gotta love it !
 
 

En dröm går i uppfyllelse !

Äntligen kan jag dela med mig av en nyhet. För ett par veckor sedan fick jag ett glädjande samtal. Jag är uttagen till att döma 2016 VM i Kanada, Kamloops. Mitt andra VM och att få döma VM i hockeylandet Kanada, ja det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ska dessutom få dela detta med en av mina svenska kollegor, och vi har följt varandra genom åren ;)  Vill också passa på att gratulera alla svenska domarkollegor som fått uppdrag för IIHF's räkning.
 
Här hittar ni alla uttagna.

 

Känns som en slagen hjälte

Gårdagens match sitter som ett smäck i benen, kroppen och knoppen kan jag lova. Fullt ös i 60minuter i ett hett derby. Riktigt roligt och stämningen var som ett derby ska vara. Hårt jobb under hela matchen och det kändes efteråt och känns verkligen i kroppen idag. Kom hem vid midnatt så det var bara att packa upp trunken och göra sig redo för ett par timmars sömn !
 
Klockan ringde alldeles för tidigt imorse, men har man lovat bort sig på jobb kan man inte ligga på latsidan, även om jag hade önskat det just en förmiddag som denna. Kom upp ur sängen vilket faktiskt var en prestation i sig ;) iväg till jobbet för att jobba heldag. 
 
Efter jobbet blev det snabbt hem och packa ner halvtorra domarsaker, få i sig lite mellis innan avfärd till match. Nu skulle man försöka få bort den där segkänslan man kan ha efter en tuff match, tuff träning... men det är inte alltid lätt oavsett vad man försöker med. Fick bort lite, men inte så att man kändes sig sådär superfräsch ! Men ändå hyfsat. Matchen i sig var lugn och det blev tyvärr stora siffror lagen mellan. Det är ju inte speciellt rolgit egentligen för något av lagen, varken för dom som vinner eller för dom som förlorar. Men måste säga att jag är imponerad av båda lagen, det var inget överdrivet firande vid mål, och det förlorande laget tjura inte ihop och höll på med massa onödiga saker. Ändå disciplinerat spel trots stora skillnader.
 
Det ska bli skönt med en ledig fredag, ja inte helledig, ska jobba heldag på extrajobbet, men det är ingen träning inplanerad och ingen match att döma. Det kanske blir ett stretching pass här hemma mellan matlagningsvarven. Imorgon är det matlagning inför helgen och lite inför kommande kaos vecka som gäller innan fredagsmyset och soffan kallar.
 
 Foto: Alexander Palombo