Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrejohansson

Det är kilometer och kalorier som räknas

Skämt och sido, brukar tänka lite för mig själv när jag ska ge mig ut och löpa / cykla / åka inlines, vad det än må vara, att jag ska samla kilometer och förbränna kalorier. Samla kilometer är för mig ett ganska bra sätt ibland, man vill ju samla så mycket som möjligt ! och att förbränna kalorier är bara ett sätt att lura hjärnan för att få fylla på med nya härligt goda kalorier som gör kroppen gott. Visst ibland kan det slinka ner en och annan godisbit och onyttigheter även i min magen, men det får inte bli en vana ! 

Nu har det blivit mildväder här hos oss, buu för det. Men jag blev sugen på att lufta cykeln och ta en cykeltur till träningen. Sagt och gjort. Köpte en framlampa för på vissa partier är det inga gatlyktor och utan lampa blir det rejält mörkt. Visade sig vara en riktigt bra lampa som var värt pengarna ! Slaskig och grusigt, men det gick himla bra och jag kunde mäta sträckan till ca 9km (glömde såklart att dra på klockan på direkten). En lagom uppvärmningstur och det kändes i låren ! Vissa pariter var isgata så där fick jag ta det väldigt "easy" så att säga. Men mestadels var det grus med vattenpölar.

Challenge accepted 
Har man rätt kläder så spelar vädret nästintill ingen roll. 
Det är ju det som är en del av utmaningen i vissa årstider....

 Jag hann i god till träningen (som jag tyvärr inte deltog i så mycket pga höften)
Så nu vet man när man ska börja cykla nästa gång :)

 Härligt med frisk luft. Kan meddela att skidhandskarna funkade himla bra att cykla i, 
likså jackan jag köpa. Tipp topp tommen opp :)

Steg 1 med siktet inställt på Tjejvasan

#virrejessicatjejklassiker2016
Med en nedräkning om 35 dagar kvar till tjejvasan tog vi vår lediga lördag förmiddag att ta oss ner till Nässjö och Pölders sport för att inhandla utrustning. Det här är en helt ny värld för mig som jag undvikt. Det är en grym träningsform, men längdsidåkning tror jag kräver lite tid och energi i och med materialet och det där med skidvalla. Tror ni man kan köra på Pappa Rudolfs valla från Sunes julkalender från '91? (skämt å sido). Det känns svårt, men det är bara att hugga i och lära sig om det mesta inom denna fantastiskt nya värld.

Jag känner att jag fick med mig det jag ville och att grejjerna kommer att funka. Som tur är har jag en vän som kan det där lite mer än jag som jag kan ta hjälp av nu innan och som också kommer vara med under de första passen som jag ska köra på skidorna. Nervös, men det ska bli väldigt väldigt roligt och utmanande.
 
Kändes som en gemytlig affär som har sin kunskap på det torra. Även om vi var där strax efter det öppnande så fylldes butiken på med gamla vana kunder och det kändes familjärt på något vis. Känns som att det var väl värt resan ! 
 
 Nu är jag helkittad och förberedd, bara träningen kvar ;)
Salomon skidor
Leki stavar
Fisher pjäxor
Salomon byxa + jacka
Pölders egna handske
+ valla 


 Givetvis var jag tvungen att prova hela outfiten & det kändes bra.
Hoppas på att det är samma känsla när man ska ut i spåret sen :)

Ärlig mot sig själv

Ledigheten över jul- och nyår var verkligen välbehövlig. Ledig från allt. Jobb, hockey, fotboll, träning. Bara vara. Som ni vet så har jag allt som oftast många järn i elden och tycker om det, men tyvärr blev det lite för många under hösten och den blev inte alls som jag hade tänkt. Jag är lite sämre på att säga nej och säga ifrån, vilket kan vara en nackdel ibland. Jag tog mig en liten extra funderare och kom fram till det jag egentligen känt en längre tid. För att kunna fokusera på det jag vill och kanske, möjligen komma på lite andra tankar så blev utfallet att jag sa upp mig från ett av mina jobb (hade tre jobb). Det har legat i luften ganska länge, tyvärr. Jag känner att jag inte har tiden för att göra det arbete jag vill göra och fortsätta på mina utvecklingsspår. Tyvärr. Tråkigt i sig för det hade varit kul att verkligen sätta planen i verket, men någonstans måste jag tänka på mig själv först, vilket jag kan vara dålig på. Men jag lär mig. Nu återstår lite avslutningsarbete innan jag släpper det helt och hållet, vilket inte är jättemycket kvar. Det känns skönt gentemot mig men också mot arbetet. Min jobbsituation är nu som då att jag nu har två jobb kvar, och styr väldigt mycket själv. Vilket är skönt att jag nu kan lägga fokus på att fortsätta med ett bra arbete, istället för att slita i håret för att få ihop timmarna på alla jobben, sena kvällar och jobbhelger är nu över och jag ser ljust mot våren !


Jag har kommit igång med träningen igen, parallellt med rehab för ryggen som inte är ritktigt hundra sedan smällen i november. I och med träningen så skärps man till på alla plan och jag har skrivit det förr men jag skriver det så gärna igen, man får mer energi av att träna, mer motivation, man blir gladare, bara fördelar och positivt. Jag fungerar som bästa när jag får träna, det är nästan så att det spritter i kroppen av alla glada endorfiner som släpps lös och adrenalin. Härligt är det och bättre ska det bli.

Älskar vädret som varit ett par dagar nu. Kallt, men ändå behagligt om man klär sig rätt.
Ljust och härligt och solen har gjort sitt jobb ! Låt aldrig detta vinterväder ta slut !
 
Jag är inne i en bra period känner jag. Jag känner mig stark, motiverad, engagerad och glad. Hoppas att det får hålla i sig en längre period nu. Kalendern börjar fyllas på och det rejält, kommer har massa saker att se fram emot. Slutet av Mars till mitten på April kommer förhoppningsvis blir grym. Vi planerar att stanna kvar i Kanada efter VM och semestra i lite mer än en vecka. Skidåkning i Banff lutar det nog åt. Verkar vara ett grymt fint ställe oavsett om det är vinter eller inte. Om det blir så att vi blir kvar så kommer jag inte komma hem förrän 17:e april, för dagen efter som jag landar på Arlanda från Kanada drar vi till Spanien på träningsläger med fotbollen i fyra dagar !

Breaking news !
Förutom allt annat jag håller på med så bestämdes det lite hastigt och lustigt med en kompis att vi ska köra tjejklassikern iår. Hon frågade och jag är väl aldrig sen på att anta utmaningar. Jag hade väl tankar på att köra klassikern om några år, men kul att prova på. Det jag mest är orolig för är längskidåkningen. När åkte man ens längdskidor senast? Tur är att man kört lite inlines med stavar om somrarna ;) 30km ska jag väl kunna klara mig genom, eller? Näst på tur blir tjejvättern om 100km, Vansbrosimningen 1km och avslutningsvis Lidingöloppet 10km. Hur kul som helst kommer det bli !


Ni kommer givetvis kunna följa tjejklassiker resan under en separat
kategori "Tjejklassikern 2016" 

samt hos min kompanjon i form avJessicas blogg och instagram
Mina sociala medier, instagram, facebooksida (ej privata FB)

#virrejessicatjejklassiker2016