Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Organiserat kaos pågår - dags att samla tankarna !

6 dagar kvar.
På onsdag är det fokus dömning vilket innebär att måndag och tisdag kommer bli planerings-/inköps-/packningsdagar inför vårat äventyr som komma skall. Jag och min partner in crime Jessica, kommer döma tillsammans på onsdag vilket passar perfekt. Efter matchen åker vi hem till mig där vi packar upp domarsakerna, tvättar och tar en sista god natts sömn hemma på schlätten innan avresa på torsdag förmiddag.
 
Det känns som att nerverna ligger utanpå kroppen redan nu, och att fokuset börja infinna sig någonstans i bakgrunden. Det är tur jag har dömning på onsdag så man inte har Vasaloppet att tänka på hela veckan. Men en sak som skall redas ut är det organiserade kaoset som råder i mitt huvud. Det är dom praktiska bitarna som behöver falla på plats och komma ur min skalle.
 
--> Genomtänkt packningslista
--> Startbevis
--> Kvitto för inlämning för vallning
 
Här är jag gammalmodigt av mig, jag vill ha allt på papper. Jag började också fundera på tiden, reptider. Vilka tider är det som gäller? Hur långa är sträckorna mellan varje kontroll?  Det var bara att ge sig in på Vasaloppets hemsida och kika. Hittade den perfekta bilden som gav mig många svar. Så hur lång tid tar nu alla sträckorna? Framförallt från start till första kontrollen Smågan. Ja allt beror ju på starten givetvis och jag räknade lite högt med tiden där för att vara lite på den säkra sidan. Det blir bara bonus om vi kommer dit tidigare än vad beräknat. Har kollat på en del resultat så man inte är helt ute och cyklar när det gäller tiderna.
 
 
Lite små bra tips som att tejpa fötter för skavsår/nötområden kvällen innan så det verkligen sitter.
--> Ät ordentligt, vila dagar innan loppet.
--> När loppet väl startar, var lugn, stressa inte och följ din gameplan, fyll på med energi från början.
Ja det här gäller ju för den som ska åka själva Vasaloppet, men om man ska följa med bil som min C ska göra? Det är ett uppdrag som kräver sin energi också. Där ska vi väl prata ihop oss lite mer om. Men är väl på det hela taget klar med var han behöver stanna. Att planera in är vad han ska ha med sig för något bra att ha/fylla på med återstår.
 
#TEAMvirrejlunkan

Tystnaden som uppstår...

När man hittar ett recept som man kan dö för.
För någon dag sedan dröjde kvar hemma på morgonen och jag har alltid på nyhetsmorgon på nöär jag springer runt på morgonen. Under tiden gör jag iordning mig, matar katten, bäddar, försöker bestämma vilka kläder man ska ha på sig och till sist har jag fått ihop en frukost som jag avnjuter i soffan, och den morgon blev dert framför Malou efter tio. Det handla om tarmfloran och mat vilket intresserar mig. Jag blev bekant med ett nytt företag Food Pharmacy och där var också där jag hittade detta fantastiska recept.
 
Ni vet när man har förväntingar på att det ska smaka som "orginalet" fast det är en nyttig variant. Jag är lite skeptisk varje gång jag hittar sådana recept men alltid lika förvänatsfull. Det var himla enkelt att göra och tog inte alls lång tid. Mannen tar första tuggan och tystnad uppstår, jag tar det som ett gott tecken.
 
> Recept: (från:FP) <
 • Börja med att rosta 1 dl havregryn och 2 dl cashewnötter på låg temperatur (under 100 grader) i ugnen.
  (Jag rostade på i stekpannan) Du kan skippa detta moment och mixa direkt, dock är doften ljuvlig av havregrynen och cashewnötterna.
 • Ta ut nötterna och grynen ur ugnen och kör dem i en mixer till ett mjöl med 1 dl riven kokos och en nypa salt. 
 •  Ta sedan i 75 gram dadlar och 3-4 tsk vatten och kör igen till en småkladdig deg. Ställ åt sidan.

 
 
"Fyllning"
 • Kör 1 dl mandlar (gärna blötlagda över natten) med 2 tsk kanel eller mer till ett grovt mjöl i mixern.
  (Jag blötlade.i ca 1 timmer & hade i mer kanel och en gnutta kardemumma)
 • Tillsätt 75 gram dadlar här också och 1 msk vatten och vips så har du en kaneldoftande kräm under nästippen.
 

Make the Bulle
 • Platta ut bulldegen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en cirka 0,5 cm tjock rektangel.
 • Bred ut fyllningen jämnt över degen.
 • Börja rulla.
 • Skär upp den i små lagom stora munsbitar som du lägger i små muffinsformar. Toppa med kokos.
 
 
 
Det perfekta fikat helt enketl :)
 
T A C K   Food Pharmacy 
för detta recept. Jag kommer definitivt göra om dessa
&
jag kommer definitvt besöka er sida igen för fler recept ! 
 
 

Tankar inför Vasaloppet

10 dagar kvar. Det är massa tankar som går kring Vasaloppet. Många av dom tankarna styrs till min status idag. Jag kunde förberett mig bättre, men så är det väl alltid, men det som det handlar mest om är, kommer jag kunna genomföra loppet? Med tanke på de senaste två veckors händelse kunde förberedelserna varit bättre. Inte tränat på två veckor och fortfarande känningar efter olyckshändelsen i Schweiz. Kommer det bli för stor påfrestning? Kommer det att funka? Kommer knät att palla dessa timmar? Ja kroppen är inte 100% och det här är frågor som jag inte kan finna svaret på förrän vi står där på starten och ska ge oss iväg. Det finns väldigt många olika scenarion och jag försöker förbereda mig mentalt så gott som det går. Det kanske inte känns alls så man får "endast" kämpa med att försöka överleva Vasa krämporna som kommer med loppet i sig.
 
Vi kommer kunna känna på några kilometer innan loppet. Vi åker upp under torsdagen till Sälen-Stöten för att hämta ut nummerlappar, shoppa och komma till rätta i stugan. Fredag och lördag kommer vi nog känna på grejjerna innan vi på lördag beger oss ner till Vasaloppstältet för att lämna in skidorna för preppning inför loppet.
 
Spänd av förväntan
 
Om man ska hoppa över hur fysiken är, som man ändå inte direkt kan påverka just nu så är det en hel del andra saker att tänka på inför loppet. Uppladdning, energi under loppet-efter loppet, kläder osv. Vi börjar med kläderna och det finns ju en uppsjö av olika sorters underställ i olika material, mellanlager och ytterplagg. Allt beror ju förstås på väder och vind, men det finns en sak som jag är orolig över, startled 10. Det kommer ta så lång tid innan man kommer iväg på riktigt jag som är en fryslort. Det är en nöt att knäcka. Ordentligt underställ tror jag på som andas och som värmer, och ett skal som skyddar mot vind. Uppladdning av energi. Tänker inte på någon speciell uppladdning eller så, utan kör på att äta det som jag brukar. Jag har visserligen stramat åt kosten men det är mer för att inte äta massa onyttigt för att kroppen ska må bra. Under loppet kommer jag köra med Camelbak ryggsäck och hållaren tar väl 1,5 liter vätska som kommer bestå av någon form av energi/sportdryck. Jag väljer att köra med Camelbak för att där har jag möjlighet att förvara mindre saker som extra vantar, vallakit osv. samt att det är smidigt att dricka. Ser fram emot att dricka blåbärssoppa, äta släta bullar och annat vid depåerna. Efter loppet tänker jag, mat i stora lass.
 
Följa loppet. Ni kommer kunna följa loppet via Vasaloppets egna app samt Race One appen och det finns säkert fler appar. Vad jag kunde se i den sistnämna appen, Race One så kan man med den senaste uppdateringen sända live osv. Det är något som jag tror vi kommer kunna klara av att göra. Jag är anmäld till loppet om ni redan nu vill följa. Då är det bara att ni söker upp mig på loppet Vasaloppet. Återkommer också med startnummer när vi väl hämtat ut det.
 
#TEAMvirrejlunkan
 
 Det är det här vi hoppas på.
Härlgit väder med sol, bra före och målgång i Mora.