Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Tankar inför Vasaloppet

10 dagar kvar. Det är massa tankar som går kring Vasaloppet. Många av dom tankarna styrs till min status idag. Jag kunde förberett mig bättre, men så är det väl alltid, men det som det handlar mest om är, kommer jag kunna genomföra loppet? Med tanke på de senaste två veckors händelse kunde förberedelserna varit bättre. Inte tränat på två veckor och fortfarande känningar efter olyckshändelsen i Schweiz. Kommer det bli för stor påfrestning? Kommer det att funka? Kommer knät att palla dessa timmar? Ja kroppen är inte 100% och det här är frågor som jag inte kan finna svaret på förrän vi står där på starten och ska ge oss iväg. Det finns väldigt många olika scenarion och jag försöker förbereda mig mentalt så gott som det går. Det kanske inte känns alls så man får "endast" kämpa med att försöka överleva Vasa krämporna som kommer med loppet i sig.
 
Vi kommer kunna känna på några kilometer innan loppet. Vi åker upp under torsdagen till Sälen-Stöten för att hämta ut nummerlappar, shoppa och komma till rätta i stugan. Fredag och lördag kommer vi nog känna på grejjerna innan vi på lördag beger oss ner till Vasaloppstältet för att lämna in skidorna för preppning inför loppet.
 
Spänd av förväntan
 
Om man ska hoppa över hur fysiken är, som man ändå inte direkt kan påverka just nu så är det en hel del andra saker att tänka på inför loppet. Uppladdning, energi under loppet-efter loppet, kläder osv. Vi börjar med kläderna och det finns ju en uppsjö av olika sorters underställ i olika material, mellanlager och ytterplagg. Allt beror ju förstås på väder och vind, men det finns en sak som jag är orolig över, startled 10. Det kommer ta så lång tid innan man kommer iväg på riktigt jag som är en fryslort. Det är en nöt att knäcka. Ordentligt underställ tror jag på som andas och som värmer, och ett skal som skyddar mot vind. Uppladdning av energi. Tänker inte på någon speciell uppladdning eller så, utan kör på att äta det som jag brukar. Jag har visserligen stramat åt kosten men det är mer för att inte äta massa onyttigt för att kroppen ska må bra. Under loppet kommer jag köra med Camelbak ryggsäck och hållaren tar väl 1,5 liter vätska som kommer bestå av någon form av energi/sportdryck. Jag väljer att köra med Camelbak för att där har jag möjlighet att förvara mindre saker som extra vantar, vallakit osv. samt att det är smidigt att dricka. Ser fram emot att dricka blåbärssoppa, äta släta bullar och annat vid depåerna. Efter loppet tänker jag, mat i stora lass.
 
Följa loppet. Ni kommer kunna följa loppet via Vasaloppets egna app samt Race One appen och det finns säkert fler appar. Vad jag kunde se i den sistnämna appen, Race One så kan man med den senaste uppdateringen sända live osv. Det är något som jag tror vi kommer kunna klara av att göra. Jag är anmäld till loppet om ni redan nu vill följa. Då är det bara att ni söker upp mig på loppet Vasaloppet. Återkommer också med startnummer när vi väl hämtat ut det.
 
#TEAMvirrejlunkan
 
 Det är det här vi hoppas på.
Härlgit väder med sol, bra före och målgång i Mora.