Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Återhämtningsvecka?

Efter Vasaloppet kunde man hoppats på någon form av återhämtning. Vi åkte som sagt hemåt under måndagen och jag hade gärna stannat någon dag extra, just för att bara ta det lugnt och återhämta mig. Men hockey står på schemat och det var dags att komma in i slutspelet och döma första semifinalen som kom att bli än mer historisk än vad den redan var. HV71 hade för första gången på damsidan i klubbens historia kommit till semifinal och alla var laddade inför matchen. 14:45 plingar det till i min telefon, mail från Svenska ishockeyförbundet, vilket i sig inte är så ovanligt. När jag börja läsa mailet nås jag av informationen om att motståndarna Lulelå drabbats av flygstrul och sitter fast på Arlanda, och att matchen tidigast kommer spelas vid 22 tiden på kvällen. Kontaktade alla i teamet för att se om alla sett informationen. Det fick bli att planera om hela eftermiddagen/kvällen. 
 
När vi når Kinnarps arena under onsdag kvällen kändes det bara väldigt konstigt. Vi hade hunnit se första perioden av den andra semifinalen som startade i tid mellan LHC-DIF. När vi kom in till arenan var det väldigt proffsigt från alla håll. Vi fick information direkt om vad som hade hänt och vad som sagts. Första budet var som sagt 22:00, sedan 22:15, det kom ett tredje bud 22:30. Men den slutgiltiga starttiden kom att bli 22:55. Det finns ett regelverk kring hur mycket tid motståndarna ska få till ombyte, uppvärmning osv. Matchstart 22:55 är inte varje dag man får vara med om. En fartfylld match som gick till förlängning och fick till slut avgöras på straffar ! 01:24 lades sista straffen och vi lämnade arenan 02:04.Jag nådde sängen 03:45 på torsdags morgonen. 
 
Lördag var det dags igen. Denna gång styrde vi mot Stockholm för semifinal mellan DIF-LHC, där LHC kunde tvinga semifinalserien till tre matcher vilket innebar match även under söndagen.
 
Man kan säga att man haft en halvt oförutsägbar vecka.