Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrejohansson

Dags att gå skilda vägar...

Det har varit underbara år tillsammans, men nu är det dags att gå skilda vägar. Vi tog det lugnt i början för att se var resan skulle komma att ta oss. Vi har gjort några förändringar för att få det att funka, och det gjorde det ett tag. Tills nu.
 
Jag kommer ha hjärtesorg ett tag framöver och det kommer vara svårt att skiljas men det kommer bli en helt ny resa som påbörjas. From 1:a september är vi husägare ! Det är helt otroligt och det har varit några omtumlande dagar då allt skedde så snabbt från det att det blev klart att vårat bud blev det sista till påskrivning av kontraktet. Det här innebär att vi nu måste sälja vår fantastasika lägenhet i Vikingstad. Vår kära 4:a på markplan och alla goa grannar !
 
Vi åker till Fuerteventura idag och redan igår var mäklaren och fotografen här för att fotograferalägenheten så vi kan komma igång med försäljninge. Jag trodde inte jag skulle känna såhär med lägeneheten. Lägeneheten var helt ny när vi köpte den och tog det lugnt med allt som vi har velat sätta upp på väggar osv i och med att det är gipsväggar. Det tog nog 2år innan vi vågade tapetsera några rum osv. Men vi har länge velat flytta till hus, så det kommer bli hur bra som helst. Det finns ändå ett litet men, jag kommer sakna lägenehetn för det är vårat första gemensamma boende som vi ägt tillsammans.
 
 
 

Äntligen vet jag svaret om knät !

22:e april 2016 på en fotbollsplan som man inte ens kan säga är en B-plan, för det var det sämsta plan jag spelat på under alla mina aktiva år som fotbollsspelare i samtliga föreningar. Det var också då det hände, jag vred knät, och kände direkt "det är menisken" Upp till akuten dagen efter där dom inte gjorde så mycket. Tog kontakt med sjukgymnast och körde rehab hela sommaren utan framgång. Skickades till en ortoped som skrev en remiss för en MR. Gjorde en MR senare under sommaren och fick ett utlåtande av ortopeden "Ruptur i främre korsband" Känslan säger mig att så är inte fallet, men aja, får göra ett nytt försök med rehab. Knät blir varken sämre eller bättre det håller sig på samma nivå. Jag och sjukgymnasten kommer överens om att hockeysäsongen får ta slut så får vi ta tag i det igen.
 
Hockeysäsongen är slut och jag tog kontakt med sjukgymnasten igen. Vi kom överens om att jag själv tar kontakt med Helsa för en tid med ortopeden, istället för att invänta en remiss så det tar ännu längre tid. Knapert med tider så vi bokade in en mottagningstid 28:e juni i hopp om att kunna komma tidigare på återbud, eller om dom kunde lösa det ändå.
 
Igår fick jag telefonsamtal från Helsa och dom hade en tid idag 15:00 som jag högg direkt. Idag var jag alltså på Helsa hos samma ortoped och förklarade läget och han tog upp och kikade på bilderna och såg solklart att menisken var trasig på något vänster. Hur problemet var exakt vet jag inte hur jag ska förklara, men det var något som var trasigt som att flyttat sig och tryckte på bakre korsband. Inte konstigt att man haft ont till och från och att det inte känts 100% Men magkänslan har bestått, menisken it is.
 
Operation är inplanerad och det var inte helt lätt att hitta en tid som passar in i mitt aktiva schema. Eftersom jag kan utöva det som jag planerat in för första delen av sommaren och inte vill missa, i och med "En Svensk Klassiker" så vill jag inte missa en del av det i och med att Vasaloppet är avklarat. Operationen är inplanerad 20:e juni och då är Top Performance campen lite i farozonen, men hoppas kunna delta utefter min förmåga. Vansbrosimningen 8:e juli hoppas jag kommer funka, det får man liksom bara genomlida annars ;)
 
Hur som helst så känns det väldigt skönt att veta vad problemet är och att man inte varit helt ute och cyklat. Jag kan ju inte påverka att han inte såg det förra sommaren och hur saker och ting varit då. Nu är fokus på att träna på bra fram till operationen och sen är det bara att lyssna på sjukgymnasten för att komma tillbaka snabbt och igång med löpningen på riktigt ! 
 
2016-04-23
Det blev verkligen en långdragen historia det här.... 
Men skönt att äntligen få veta vad problemet är och att det kommer att åtgärdas !

Tid & energi !

Låg hemma tre dagar förra veckan pga förkylningen som kom ovälkommet. Under torsdag började det släppa mer och mer, så energin kom tillbaka. Man har på något konstigt vis alltid något på to-do listan och som man alltid skjuter upp. Vi har haft våra skidkläder sedan våra resor till fjällen liggandes i ett av rummen "kontoret". Vi förvarar dom kläderna i plastlådor ute i förrådet, för det är ju ändå inte jätteofta vi annvänder dom kläderna. Kläderna packades ner och vi passade på att gå genom några fler lådor att rensa. Packade in ett par lådori bilen och åkte iväd med dom till vårat andra förråd som vi hyr inne i stan. Där förvaras just nu allt som inte används bla skidkläder, julsaker, domarbagar, hockeytrunk osv Vilket medförde att vi fick mer plats i förrådet till de grejjer som man vill komma åt mer ofta. Härligt för själen. 
 
Under fredagen åkte jag upp till Stockholm för Elitdomarkonferens på Bosön. Ni kan läsa mer om den här. Hade inte några direkta förväntningar men vilken härlig dag det var. Några föreläsningar och diskussioner i grupp med andra domare från andra sporter. Tiden gick väldigt fort och jag tror vi hade kunnat sitta en dag till. Kul att knyta nya kontakter och se hur andra förbund arbetar, men framförallt kontakter. Hoppas på att kunna tajma in damallsvensk match i Linköping med dom damdomarna som deltog i konferensen och se hur en matchdag ser ut för dom.
 
Planen för lördag var att cykla MTB i Mjölby, men med risk för att min förkylning inte riktigt försvunnit. Vaknade på lördag morgonen ganska tidigt och kände då att det var nog ingen idé att följa med. Men efter lite tillvaknande och frukost kände jag mig ändå någorlunda så jag ville ändå hänga med och känna. Och vilken dag det blev! Herregud, hade kunnat cyklar flera timmar till. Men vi nöjde oss med nästan 2tim cykling i det härliga sommarvädret som rådde. Vi åkte hem och köpte med oss picadeli sallad som vi avnjöt i solen på altanen. Vi tog det lugnt ett tag innan vi bestämde oss för att bocka av några saker på att "fixa innan Fuerteventura listan". Vi behövde införskaffa oss badkläder och tillbehör för att kunna simträna och annat smått & gott. Skönt att ha det gjort så slipper man stressa med det. När vi kom hem tog vi oss ut på landsvägscyklarna. Tyvärr har jag fortfarande ont i mitt icke skadade knä sen MTB lägret på Omberg. Förmodligen någon form av överansträgning eller någon inställning på cykeln, klossarna som gjort att jag fått ont. Och jag kan lova er att det gör fruktansvärt ont varje tramptag. Så nu blir det till att vila från cyklingen ett par dagar för att sedan smyga sig på det.
 
Tanken var att cykla på söndagen med (innan jag kände av knät på lördagen) så det blev ändrade planer och vi rensade ur köket istället. Ut med allt ur skåp och luckor. Torka ur, rensa och flytta om. Kommer bli en kitchen-make-over om några veckor, och jag är riktigt förväntansfull. Älskar ordning & reda. Känns som en befrielse i själen. Vi åkte och storhandlade mat och på kvällen tog vi oss till idrottshallen för att delta på "gubbinnebandy". Ruskigt kul, men här fick jag kvitto på att kroppen inte alls är 100% pga förkylningen och knäna. Vilket också gav mig förutsättningarna att planera veckans träningar och intensitet.