Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

När anmäler jag mig till Ironman?

Njuter till fullo av vädret och jag hoppas att ni också gör det :) och som vanligt flyger tiden iväg och helt plötsigt firar vi vår nationaldag och då är vi alltså på 6:ejuni och det har hänt massor av saker sedan sist !
 
Vi backar bandet till förr förra helgen, 25-27:e maj.
I vintras signade jag upp för ett triathlon läger för tjejer och tycket att det då verkade som en väldigt bra idé, för då hinner jag ju träna lite inför lägret. Kanske mer åt vattnehållet, alltså simningen, men helt plötsigt var jag där i Båstad. Nu var det dags att anta fler utmaningar. Jag ogillar egenlitgen att åla iväg själv sådär. Vill gärna ha en trygghet med mig, men den här gången kunde jag inte övertala min partner in crime, men jag ville ändå prova på det där med triathlon och träffa inspirerande människor.
 
Ett härligt gäng tjejer, blandade åldrar och erfarenheter. Flera nybörjare som aldrig pysslat med triathlon till dom som kört flera Ironman. Vi började lördagen med cykling och rundan blev cirka 62km och det var intressant att cykla med triathleter till en början, men vi fick ordning på dom till slut och kunde nyttja klungköening och fort gick det, det här är vana snabba enmanscyklister, då kan ni ju ana att det gick snabbt när dom fick hjälp av att ligga på rulle :) Kul var det ! Direkt efter cyklingen slängde vi på oss löparskorna innan lunch och på eftermiddagen hade vi OW pass. Resten av kvällen ägnades åt mingel och utbyte av erfarenheter, planer och drömmar. Alltså jag var typ så redo att signa upp för Kalmar, men jag ska försöka hålla mig till min plan.
 
Söndagen började med morgonjogg innan långfrukost där vi fortsatte att utbyta erfarenheter och vi nybörjare kramade ur de erfarna på information om allt möjligt kring Ironman. Söndagen blev intensiv träningsdag. Vi körde även löpskolning följt av cirkelpass innan mat. Efter lunchen tog vi oss gemensamt runt den bana vi skulle cykla inför den sista biten av lägret, nämligen ett mini tri. Efter cyklingen bytte vi om och gjorde ordning för ett mini tri, blev väl ca 350-400m simning, 18-20km cykling & 4km löpning. Tack & Hej vad trött jag var efter denna dag !

Ritkigt kul och nyttig att bege sig iväg sådär och jag blev så sjukt taggat på den resa jag själv har påbörjat inom denna sport, Triathlon. Efter den här heögen kände jag att jag i framtiden vill bli en triathlet ! Men just nu vill jag vara en cyklist som provar triathlon ;) En ioronman, det blir det, det är bara frågan om när? Följer jag min plan eller kommer jag signa upp innan, det är det som är frågan.
 
Från hamnen i Båstad
 
Snabbt upp ur vattnet in till växlingen !
 
Så jäkla nöjd efter helgen och med mion prestation på mini tri som arrangerades !
Fler bilder hittar ni på min instagram @virrejohansson
 
TACK Jane & Lina samt alla deltagare för grym inspiration !
 
 

Solskenscyklisten - jag är frälst

Tyst på bloggen är lika med fullt upp med livet. Men helt tyst om vad jag pysslar med är det ju inte. Följer man min instrgam @virrejohansson förstår man vad jag pysslar med som mest och om man dessutom är en trogen läsare så följer man även cykeltjejer.se där jag bloggar. Så vad har hänt sen jag var i Stockholm och uppvaktningen för OS? Massa roliga saker !

Jag var ju som sagt i Stockholm sista helgen i april och där tog verkligen hockeysäsongen slut på riktigt och man kunde börja blicka framåt mot vad sommaren skall ge. Redan helgen efter var jag anmäld till Nocout.se cykelläger, jag ska ju trots allt cykla en hel del landsvägslopp i sommar (läs alla Vätternrundans lopp) så det blir till att cykla mer på den där rackarns rosa saken jag har. Jag var förväntansfull över lägret men också lite skrämd över hur många mil vi skulle cykla. Jag har ju liksom aldrig tränat landsvägscykling, jag har ju mest kört Vätternrundanloppen med undantag för några enstaka mil då och då. Men vi samlades upp och satte fart mot Bjrökfors, och vill man ha lite mer detaljerad beskrivning över lägret och se en film rekomenderar jag att ni går in på cykeltjejer.se och läser ett inlägg som jag gjorde om helgen. Kroppen kändes bra och det rullade på i klungan, som för övrigt var väldigt roligt att cykla i. Har aldrig cyklat klunga förut, eller ja, testat på under loppen, men inte mer än så. Riktigt roligt, och vi rullade på i ett bra tempo och kunde tillslut nå vår destination och fixa med lunch innan eftermiddagspasset skulle igång. Eftermiddagspasset var ett backigt sådant och de tog aldrig slut. Men jag kände mig pigg och glad mest hela vägen och dom där 16-17milen kändes i kroppen på kvällen. Efter middag var det läggdags. Upp på morgonen för att packa ordning och fixa frukost innan cykelpasset skulle dra igång och vi skulle påbörja vår resa hem igen. Kroppen kändes, men inte så värst farligt. Helgens totala mil kunde vi räkna till ca 25mil och när jag kom hem var det bara att ta en dusch och åka till Hagen för fotbollsmatch. Efter 90min fotboll låg jag i fosterställning och var lättad över att den var slut, mat, dusch och sova !

Ja sen har veckorna rullat på med träningar och jobb. Fått in ett bra flyt på träningarna som just nu består mest av cykling, landsväg och MTB. Båda är sjukt kul och jag har verkligen funnit landsvägscyklingen. Den som säger att det är en sport man utövar ensam har inte cyklat intervaller i en Belgisk Kedja eller ett långpass i klunga med stopp för cykelfika. Jag bara älskar hur man behöver samarbeta i den Belgiska Kedjan för att hålla farten uppe och hur man under långpass samarbetar och socialiserar sig med andra människor.

Så vad gör fröken Johansson denna helg mån tro? Jo eftersom hon nu har utfört Tjejklassikern 2016, En Svensk Klassiker 2017 samt håller på med en under 2018 och har börjat snegla åt ett håll där tre av dom här fyra grenarna finns med, nämligen åt Triathlon hållet. En dröm att genomföra en Ironman börjar infinna sig, så därför befinner jag mig nu i Båstad på ett triathlon läger för tjejer. Hur sjukt är inte det? Lägret börjar imorgon (lördag) men jag åkte ner en dag tidigare för att slippa gå upp sådär aptidigt för att köra ner imorgon, vilket några andra tjejer också har gjort. Vi har hunnit bekanta oss lite vi som är på plats och ätit en sjukt god middag på Malen Resturang. Så nu är det bara att få en god natts sömn för imorgon blir det nog fullt ös :)

 När vädret bjuder upp tull cykling, ja då är det svårsalget <3
#solskenscyklist