Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Del 4 - Boka boende (inte så enkelt som det låter)

Sådär ja, nu var inbjudan ute och vi fick några samtal från dem som fått. Jag ska börja berätta om ett samtal med en vän från hemtrakterna. Jag var påväg hem efter träning i Linköping och ringde upp henne för hon hade ringt tidigare. Hon berättade att hon visste direkt när hon höll i brevet att det var en bröllopsinbjudan men blev förvånad att det var vi. Först trodde hon att barnen inte var bjudna och blev hur glad som helst för att hon och hennes sambo skulle göra något utan barnen och ringt sambons syster (?) om barnvakt, tills de till slut kom fram till att barnen var bjudna. Hon försökte kolla boende men lyckades inte hitta något sa hon till mig. Men jag vet ju att du inte är någon vintermänniska och har typ vart i Sälen med skolan över dagen, så du vet ju inte riktigt hur det går till sa ja till henne, så vi hjälptes åt med att hitta boende. 
 
Dagen efter det pratade C med sin mor som sa likadant, det finns inga boenden. Det knöt sig en knut i magen och jag blev helt stel. Jaha vad gör vi nu? Ska vi byta datum? För dom har ju varit i Sälen i alla år och vet mycket väl var man ska bo och var man kan boka stuga. Min far ringde någon dag efter och sa likadant. Knuten blev större och jag blev mer illa till mods. Var vi tvugna att hitta ett nytt datum och höra av oss till alla gäster? Vi hade kollat runt på olika ställen att det fanns gott om ledigt boende. Men det våra föräldrar menade var att det inte fanns hotell att få tag på. Det vi inte riktigt hade med i beräkningarna var ju att det var Mix megapol's jippo "Fjällkalaset" 5-8 febrauri som hade typ halva Högfjällshotellet, samt att sportlovet skulle börja på måndagen där. Och det är ju klart, om man använder den där hjärnklumpen så är det väl en del som åker upp redan på helgen inför sportlovet. Min blivande svärmor ooch dom hittade en superbra lägenhet i Hundfjället för hela familjen, en vecka. Desamma gäller min far och dom hittade också tillslut boende, så alla verkade iallafall ha tak över huvudet :)
 
Ja men så tänkte man väl inte mer på det i och med när jag tittade sist så fanns det ju en del dubbelrum och så kvar. Vi sköt på våran bokning, och så en kväll kom ja på det, just ja boende skulle vi ju boka också. Så vi gick in och kikade på Högfjällshotellet, och det var tur i oturen. Endast ett rum av formen dubbelrum deluxe och minisviten fanns ledigt, och på Gammelgården var det fullt. Priserna var ju inte direkt i min budgetklass, så ah va faan gör man? Vi började kolla på alternativ runt omkring Sälen, till och med i Malung. Men inget som lockade. Så det var bara att punga ut och boka det där endaste dubbelrummet Deluxe som fanns kvar. Det kunde blivit ett litet fiasko, men det blev ganska bra i sutändan ändå.