Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

21,27% kilometer på tjejklassikern DONE - Tjejvasan 2016

Det kändes som en evighet när vi bokade, men nu var Dagen kommen. Med en minitiös packning av mat som vägts och packeterats i påsar och märkt så kände jag mig ändå redo under kaos ordnade former ;) 

Dags att börja resa upp mot Sälen - Stöten. Jessica landade hos mig kvart över 8 på fred morgonen och vi kom iväg i planerad tid. Woop woop, nu är vi på gång (kan fortfarande inte förstå det). Resan går smärtfri och vi har nog mellanmål till ett helt kompani. Kisspaus följt av ett matbutiksstopp, faktiskt. Hanlade en lättare lunch innan sista biten skulle betas av. Resan gick otrolgit bra och vi närmade oss Vasaloppsstarten där man skulle hämta ut nummerlappar och även där vi skulle lämna in skidorna på vallning. Allt gick hur msärtfritt som helst ! Ingen kö, och vi passade på att shoppa lite i vasaloppsshopen och åkte vidare upp mot stugan. Bar in all packning ocgh eldade igång i kaminen, helt underbar känsla. Sportlov och det var nästan folk i alla stugor på gatan, mysigt. Vi gick upp på loftet och åt mat, packade om lite till och käkade snacks och packade lite till innan vi slog ner huvudena på kudden. Underbart. Kan fortfarande inte förstå att det bara är timmar kvar tills vi faktiskt står på starten.

Tidig morgon, frukost, pakca in i bilen och fara iväg till Mora, men först hämta ut skidorna. Smärtfritt även det ! Resan gick bra, inte alls mycket kö, och tiden vi tog till var god. Hittade parkering i Mora och kom in på målområdet och kikade in på målgången, där ska vi vara om några timmar. Mot bussarna som skulle ta oss till ett soligt Oxberg. Vädret är på topp, humöret är på topp och nervositeten bara yr omkring i kroppen. 

Oxberg, det kunde blivit katastrof. Vi kikade omkring och packade ornding väskorna och hade beslutsångset om klädvalet. Men även det ordnade sig så vi lämnade in väskorna till lastbilarna. Tog skidorna och stavarna för att ta en sista kiss innan start. Drog i mig mittt sista mellanmål, kissade och sedan skulle ja ta mina stavar och skidor för att ta oss mot starten och jag upptäcker. Jag upptäcker att en av mina handhållare till stavarna är borta !! PANIK. Jag kan ju inte åka utan en hållare ! Jag har Leki stavar och på dom kan man koppla bort handhållaren. Faan ligger den i skidfodralet? Är det någon som tagit en för att den skanar en? Var i hela friden har jag tappat den? Springer tillbaka till lastbilen och på ett ungefär där vi stod och packade sakerna och det var väl valda ord som kom ur min mun under den lilla löptur. Tittar mig omkring och sen ser jag bakom ett gäng som packar sina väskor, det ligger en handhållare !! ÅH fy satan va flax !! Nu beger vi oss till vår startfålla.

Som också kunde blivit ett halvfiasko. Vi tog lite väl lång tid på oss med ombyte och packning så vi missade uppvärmningen och hamnade väldigt långt bak i insläppsfållan. Nedräkning och framsläpp till startlinjen. Åhh nu är det nära, hög puls och kontrollfreaket har ingen kontroll. Vad ska jag förvänta mig? Hur kommer kroppen stå sig? Jag har ju för faan inte tränar överkropp på flera år? Åkt som längst 3km och totalt 9km, och är står jag också ska åka ett fucking jälva skidlopp på 30 km! Hur hamndade jag här ?!
 
 
 
 
 
 
 
 
Startskottet går och det är halvt kaos. 20 spår blir till 16 och det kommer uppförsbacka ganska snabbt och vi ångar på som två jävla ångvält, från 0-100 har blviit en helt ny innebörd för mig. Efter ah 4:e backen kikar på på pulsklockan 185 !! what tha fuck. Jag kommer dö. Åkt 2 km och är död. Naej det här går inte. Dö varm, jag dör för att det är så varmt. Efter någon km stannar jag, jag måste iallafall å av mig vantarna, min händer brinner upp ! Det kommer vätskestånd och vi köttar på. Vid 8 km känns hoppet som mina sitsa utväg, 22 km kvar! Jag har redan slagit mitt rekord i längsta distans som jag åkt i hela mitt liv.

Köttar på och spårbyte hit och spårbyte dit. Hålla koll på sig själv, stavar, skidor, spår och alla andra runt omrking. Backe kommer, vi "springer" upp och drar om fler och fler. Vid första kontrollen är jag nästintill död. hur fasiken ska jag orka hela loppet. Jessica är otroligt pigg och har tränat på bra inför loppet och hon drar iväg, känner att jag har fullt sjå att hålla koll på mig själv ;) Det är ändå god stämning, men jag har fullt fokus på mig själv, mina egna grejje och mitt eget lopp. 

Nedförsbackar kommer och man får lite chans att "vila" och sträcka ut, förutom i dom backarna som var is och som man var tvungen att ploga sig ner för. Känner att jag kommer in mer och mer i en s.k teknik och rytm. Det flyter på. Känns som att jag borde vara näre 20km skytlen ch så ser jag 17km skylten, faaan. MEN så hör jag ett par tjejer bakom mig, "Håller vi den här farten kommer vi komma under 3 timmar" vänder mig och ser att dom har startnr 14xxx och det blev en jävla tändvätska. Kötta på nu Johansson, du kommer kunna komma under 3timmar! Jag hade kanske siktat in mig på 3,5 och hae varit glad om jag gått i mål på 3tim 15 min. Vid nästa kontroll väntar Jessica in mig och jag bara tar det som erbjuds och köttar vidare och har sällskap en stund av Jessica innan jag ser en vit-randig hurtig brud med en lejonman som susar iväg som om hon aldrig gjort något annat :) 


#madebypeople
Nu börjar krämperna, ländryggen känns rejält och jag börjar bli orolig för hur mina problem i just ländryggen ska reagera. Det krampar om vartannat, tar några staktag och rätar ut ryggen, det hjälper. Sneglar på pulsklockan, dess kilometer och tid. Det kan faan gå att komma in under 3tim ! Köttar på mer och kilometrarna kan verkligen börjas att räkna ned på riktigt.

8km kvar. Långt, men nära men ändå inte där. 5km, woop woop, "Nu är det bara 5km kvar tjejer" skriker jag och får ett härligt gehör av omgivningen :) får extra energi. "Nu kör vi tjejer,nu sliter vi de sista 3km" skriker jag ut och tar mig an en av de sista backarna och triceps är rejält trötta och krampar och får inget motstånd och gör första vurpan på hela loppet ! Det jobbiga var att ta sig upp igen ! Nu jävlar är det bara 2km kvar, ja det är nog ingen vacker åkning man får skåda, men jag ska faan in i mål. 1km kvar och ytterligare en liten back, ljumskarna får sig ett rejält kramryck och jag bara blir stående, ville bara strectha ur, men kan ju gärna inte tvärställa skidorna. Försöker massera som kvickast för att komma iväg. All enerig är slut och kommer in på upploppet. Hänger på stavarna och bjuder publiken på ett fall innan jag till slut kan glida in under:
 
I FÄDERS SPÅR - 
FÖR FRAMTID SEGRAR
 
Jessica hade gått i mål 6min tidigare och möter upp en tröttare men tröttaste virre som undrar varför jag precis gjort detta och hon påminner om att hon hade inte gjort detta om det inte hade varit för mig. Jahaopp, då var det mitt fel :P haha  Mina första tankar, never again, no no, aldrig mer. Men det verkar som att det bara är att börja träna inför vasaloppet 2017 ?!

 
 
 
 
 Fick en goodiebag från ICA, hämtade ut diplom, träffade på en domarkollega som kört Öppet spår idag (söndag), lämnade in skidorna hos DHL för att ta bussen till duscharna där väskorna låg uppradade på en konstgräsplan. In på en anläggning och njuta av vad jag hade lagt i min väska, en cola zero och en qestbar. Damn så gott ! Dusch och buss tillbaka, hämta ut skidorna igen och sen bege oss mot bilen och ett hemresa. Träffade på en gammal hgandsbollskompis som också laddade upp för Öppet spår ! Vi var trötta och glada. In med packningen och ladda upp med de återstående mellanmålen. Ut från Mora och påbörja resan hem mot Schlätten. Ett stopp i Vansbro för käk, pizza och sen rullade vi hela vägen.

Landade i Vikingstad strax vid halv 11. Packa ur bilen och packa upp all packning och hänga på tork. Packa det sista i domartrunken. Värmde en matlådan sen var det bingen som kallade. 


Ju  mer jag tänker på hur lite jag hade åkt skidor innan,
hur lite jag tränat inför just ett skidlopp,

så är jag jävligt STOLT över MIN PRESTATION
2:46:57

#virrejessicatjejklassiker2016