Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

1572 MTB Challenge - 40km

Imorgon är det dags för årets andra MTB lopp och det även i Motala, ICA MAXI MTB Challenge 40km. Jag cyklade loppet förra året och då blev det många kilometer på pannben som gav mig en tid och placering jag bara kunde drömma om. Till iår har jag ganska många fler timmar och kilometer på cykeln innan loppet och större vetskap om vad jag ger mig in på. Dock har jag inte prioriterat cyklingen så mycket senaste tiden (förutom semesterveckan som spenderades i fjällen på cykeln) då jag prioriterat jobb och rehabträning. Så hur min cykelstatus är återstår att se. Önskvärt hade ju varit att kunnat veta var man låg i status dels inför morgondagens lopp men också inför Cykelvasan, 94km nästa vecka (öppet spår). Jag har lite fjärilar i magen just för att jag nu har mer vetskap om vad jag ger mig in på och har något att jämföra mig med. 
 
Jag stod länge och velade om jag skulle köra samma sträcka som förra året just av den anledningen. Att ha en tid och placering att slå. Jag var sugen på att köra 67km sträckan, men någonstans inom mig finns en tävlingsmänniska som såklart vill slå tiden som hon fick förra året. Så valet blev såklart på 40km sträckan.
 
Det har varit en tuff vecka träningsmässigt med backintervaller och 3000m löpning. Vi gav oss ut på en cykeltur i Motala igår och det sög verkligen musten ur mig då jag upptäckte att bormsskivan blivit skev igen (märkte inget senast jag cyklade...) så det var inte konstigt att jag tyckte det var extra tungt igår när skivan låg emot. Blir att jaga rätt på en ny skiva och försöka få ordning på det inför morgondagen tillsammans med andra förberedelser.
 
Följ loppet live här. Har inte något startnummer ännu, men det går att söka på namn. Annars håll utkik på instagram där kommer förmodligen information upp om vilket startnummer jag har @virrejohansson
 
Efter loppet 2016.
Pannben vare ja. Många kilometer på pannbenet och känslan efteråt....
 
Men pannbenet gav mig en 3:e placering i Dam Motionsklassen på tiden 1:59:11
ICA MAXI MTB Challenge 35km, men min klocka stannade på 39km.
Vilket gjorde att man blev lite lurad på antalet kilometer i slutet.
Räknade ner men man närmade sig aldrig målet, det blev m.a.o en lång slutspurt.
 
Vi får väl som årets ICA MAXI MTB Challenge 40km stämmer bättre överens med slutsträckan på klockan ;)