Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Trodde man höll sånt man lovade !

(Måste bara få ur mig det här... Så är det med det) !
Jag trodde man höll sådant man lovat, men det är inte alla som blivit lärda så....

Jag trodde att vi äntligen skulle kunna få presentera vårat nya gemensamma efternam som vi kämpat för sen vi gifte oss. Vi fastnade för ett namn och det visade sig då att det finns en person i hela Sverige som heter liknande det vi önskar. Vi ansökte via PRV och det tog mellan 6-8 månader innan vi fick svar - avslag. Vi försökte få tag på personen via telefon flertal gånger, men inget svar och tänkte författa ett brev att skicka till denna person om ett samtycke skulle kunna vara aktuellt.

När vi väl skulle sätta oss och författa brevet kom jag på, sociala medier. Staden verkar inte stor där denna person bor. Sökte upp en grupp på Facebook för den staden och försökte med ett långskott och skrev ett inlägg om vår situation. I somras fick jag kontakt med en familjemedlem som kom att bli vår medlare.

Denna person skulle nu föra vår önskan vidare... hoppas hoppas. Jag fick ett messenger meddelande, personen med det liknande namnet samtyckte. YES ÄNTLIGEN ! Blev tårögd av lycka. MEN mitt i allt det här skulle nu skatteverket ta över alla ärenden gällande namnbyten. Väntade till den nya lagen trädde i kraft och fixade en ny ansökan. Kvinnan jag pratade med att sa att jag inte behövde skicka med några samtyckes blanketter utan att dom skulle pröva ärendet innan. Men förklarade att vi redan fått avslag från PRV så det bör då bli samma utfall. Envis var hon och jag fick ge mig. Skickade in blanketterna på dagen lagen ändrade sig (2:a juli tror jag det var) och betalde in ytterligare en avgift för att ändra vårat efternamn. 3-4 månader senare får jag ett brev från skatteverket - avslag.

Tog kontakt med familjemedlemmen igen för att säkerställa att det fortfarande var okej med att jag skickar upp en samtyckesblankett. Familjemedlemmen kollade upp och det var fortfarande okej.

Nu är det bara två signaturer ifrån vårat efterlängtade efternamnsbyte! Det gick någon dag och jag ville kolla hur det gick med blanketterna och ingen påskrift ännu. Okej tänkte ja, det kanske man inte har hunnit med eller så. Men ytterligare någon dag senare får jag hugget i ryggen. Personen i fråga har nu tvärvänt i frågan och tänker inte godkänna !! 

 

Jag blev rent ut sagt så jävla förbannad, arg, ledsen och sviken på en och samma gång. Personen i fråga har sagt ja sedan i somras och även precis innan jag skulle skicka blanketterna så var allt frid och fröjd ! Alltså vid två tillfällen lovat att samtycka och tvärvände ! Hur är man funtad då liksom? 

Så nu har vi alltså betalt 5000-6000:- för att pröva ärendet först hos PRV och sen hos Skatteverket och ärendet är avskrivet och vi inte får betänketiden förlängt, dvs nästa gång vi ska söka om namn måste vi betala ytterligare en avgift till Skatteverket för att pröva ärendet och vänta i flera månader !!

Jag trodde i godhet att det äntligen äntligen skulle lösa sig med vårat efterlängtade efternamn... men tillbaka till ruta 0 iugen. Ideér är slut och jävlar vad det har kostat tid, energi och pengar. 

Helvete vad jag hatar när folk inte håller vad dom lovar !

 

Det finns många tänk om,
- Tänk om jag använt det lilla innanför pannbenet några månader innan, och skickat in