Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Dags att sluta mysjogga !

Jag skrev häromdagen att mina hjärnspöken finns kvar när jag ska ut och löpa, och det kan bli svårt att hitta motivation till att ge sig ut. Jag vill men min känsla är osäker och mina negativa tankar väger över det positiva som jag vet att löpningen ger, tills jag är klar med passet. Jag tycker verkligen om att ge mig ut på en löptur i olika miljöer, distanser, intervaller och det är någonting som alla kan göra. Enklare än att ge sig ut och löpa blir det egentligen inte. Ett par skor och man kan kliva utanför dörren och påbörja sitt pass.
 
Nu har jag inte varit tipp topp de senaste dagarna som inte direkt hjälpt till i det här. Frågan jag ändå ställer mig är, varför blir det inte av? Jag finner liksom inte några svar som är vettiga eller något annat än dåliga ursäkter. Så vad gör jag åt problemet? Ja, om jag inte kommer iväg själv i den utsträckning jag önskar går man med i någonting, bestämmer med en kompis, anmäler sig till ett lopp eller liknande. Nu är det inte bara för löpningens skull jag har gått med i den här föreningen utan mer för vad jag önskar hålla på med framöver. Jag älskar mångsidigheten dom erbjuder och det känns som att det kommer passa mig väldigt bra. Jag har alltså nu också fått tummen ur att gå med i Nocout.se som erbjuder allsidig träning för alla och kommer göra mitt första pass imorgon (måndag). Det är inte ett dåligt pass jag kommer rivstarta med men också en av de saker jag tycker är väldigt roligt. Backintervaller. Jobbigt as hell, och man kommer känna att man lever och kanske att man dör lite grann också. Hjärtat kommer få pumpa och psyket kommer få jobba. Perfekt !
 
 
Nocout erbjuder en rad olika träningspass inom flera olika discipliner och flera av dom här disciplinerna har jag ju funnit genom att jag genomfört Tjejklassikern och nu genomför En Svensk Klassiker. Jag har börjat få intressanta tankar och idéer om framtida utmaningar och då kommer nocout.se verkligen att passa mig och den träning jag vill bedriva och ta mig an de utmaningar jag önskar.
 
Jag kommer såklart först och främst fokusera på att delta på de löppass som kommer erbjudas för att hitta tillbaka till glädjen och övervinna mina hjärnspöken. Ibland kan man behöva en push för att dra igång maskineriet och det är nog exakt vad jag behöver. Jag vill hitta tillbaka till löparglädjen och mitt löparflow som jag vet finns där så jag kan fortsätta jobba med löpningen framöver.
 
Man kan ju undra varför det finns ett motstånd till något man tycker om? Jag vet ju att det inte är något farligt för knät att springa. Jag tror det har att göra med tiden. Det har gått väldigt  lång tid sedan jag faktiskt kunde löpträna på riktigt och därför typ "avaktiverat" den delen hos mig då jag kunnat fylla upp det med cyklingen istället. Jag har funnit både landsvägscyklingen och MTB som underhållit mitt flås och som båda är riktigt roliga även om MTB drar längsta strået hos mig. Det här gör ju att jag nu helt enkelt tvingas välja bort något som jag tycker är roligt för att dra igång med något som just för tillfället känns jobbigt och tungt men som ska bli glädjefyllt. It's all in your head ! 
 
Att springa lopp är ju faktiskt väldigt roligt.
Målgång på Karlstad Stadslopp 2013.