Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Top Performance Camp 2017

TPC2017.
Glad. Det kan man beskriva min känsla efter domarcampen som ägt rum i samband med damkronornas läger i Falun. Jag fick många svar på min status vilket kommer göra det lättare att fortsätta planera den fortsatta sommarträningen.
 
Jag åkte upp redan på onsdagkvällen för en natt hos pappa innan vi hade samling på torsdagseftermiddagen. Vi började med regelprov följt av fystester. Jag var osäker på min medverkan på fystesterna i och med operationen. Det visade sig att testerna var väldigt mycket på varje ben vilket gjorde att jag kunde göra testerna för höger sida. Vi hade rörlighetstester, styrka, spänst och kondition. Jag kunde delta i alla tester men inte med båda benen på styrke-/spänst testerna. Jag kunde t.o.m vara med på kondotionstesterna som bestod av löpning i ca 10m rusher i olika utfomning. Det kändes lite konstigt att springa, var lite orolig i vändningarna men löste det bra och gjorde inget förhastat eller tryckte ifrån på något konstigt sätt. Det märks att jag har tappat trycket ganska mycket vilket jag nu kommer kunna jobba upp sakta men säkert. Även om det mesta känns bra måste jag fortsätta bygga upp styrkan innan jag kan ge mig på mer avancerad träning. Det var ändå ca 15 månader sen jag tryckte på och maxade i löpningen. Då förstår man att jag har tappat och att det finns en del att bygga upp. Men jag är verkligen supernöjd över mina resultat och det känns skönt att man ändå visar en bra form trots skadan som resulterade i en operation. Sen kom istesterna och där var jag också orolig över hur knät skulle kännas. Även om man hört att skridskoåkningen är skonsammare än löpning så blir det mycket vändningar & frånskjut. Även skridksoåkningen kändes bra och på istesterna som man behöver vara explosiv i märkte jag också att jag tappat trycket i de första skären. Jag är även där nöjd med mina testresultat och visar även här en god form. Men för den skull kan man inte vara nöjd, tvärtom. Nu vill man träna på bra de kommande 6-8 veckorna till nästa test tilfälle som kommer bli i Schweiz för IIHF's räkning och veckan efter har vi vår förbunds damdomarkurs. Vid båda tillfällena gäller det att prestera och jag hoppas kunna känna att jag fått tillbaka lite mer tryck tills dess ! Det var ovärdeligt att få den här chansen under sommaren, nu kan man känna sig lite mer lugn inför säsongen. Nu vet man var man ligger och hur man ska fortsätta. Visst att man kan testa av sig själv under sommaren, men det bli inte riktigt samma sak som när man är med gruppen osv.
 
Vi hade genomgång av statsitik som varit i SDHL de senaste åren. Inte mål och assist statsistik, utan hur de olika straffen har sett ut och ökat, dels av vad för typ av straff som tripping, hooking men också hur bestraffningen blivit av de olika straffen, avstängingar osv. Intressant i många aspekter. Därefter gjorde vi en väldigt nyttig övning. Vi fick se på filmklipp och bedöma händelsen. Tex, fick vi se ett klipp på en slashing situation så skulle vi bedöma i olika skalor från ingen utvisning, utvisning men fel rubricering, utvisning. Man gjorde övningen individuellt och sen fick man se gruppens resultat efter varje fråga. Vi gjorde det uppkopplade mot en sida med våra telefoner och fick sedan upp på skärmen statsistik på hur vi svarat. Man var anonym, men intressant att se hur vi som grupp som sitter och tittar på samma klipp uppfattar/tycker olika. Jättenyttigt. Vi gick även genom positionering på banan och nosade lite på fokusområden för kommande säsong. Vi hade även ytterligare ett ispass utöver istesterna, där vi körde skridskoteknik.
 
Efter de tuffa fysiska passen kopplade vi av med att spela lite äventyrsgolf. Ah jag vet inte om det var så avkopplande egentligen. En grupp domare som ska tävla. Lägg till vinnarskallar och regler. Hmm.. det kan vara svettigt värre ibland. Tillställningen höll sig ändå lugn. Vi hade även chansen att få döma damkronornas internmatcher och jag var ju osäker på om jag kunde gör det för knät. Men efter att testerna gått bra och jag kände inget efteråt eller att det svullnade upp så, ah då var jag väl redo för match ;) första internmatchen fick jag stå över då vi var tre linjedomare på plats, utan jag fick istället tillfället att träffa en tjej som driver ett projekt i Dalarna om "Puck eller Boll - Domare spelar roll"  hemsida / facebook (båda öppnas i ett nytt fönster) tillsammans med tre andra domare från närområdet. Jättekul att få träffa andra domare och höra mer om projektet. Jag hoppas kunna ta mer del av projektet och närvara vid något mer tillfälle. Efter första internmatchen hade vi bestämt oss för att åka in till stan i Falun för att gå på resturang Basta och bara umgås och snacka. Jag har tidigare hört gott om den itaienska resturangen. Framförallt för deras pizzor. Man vart dock lite sugen på risotto som jag också älskar, men nu åkte vi ju dit för att njuta av en italiensk pizza, och det var verkligen hur gott som helst ! 
(Ja ni kan ju höra konversationen med huvuddomaren och L. Boork gick när dom ska träna på 3 mot 3 och straffar efter matchen och vi bokat bord) ;)
Och som ni märkt på vårt schema var vi ju inte bara där för att umgås, ibland får man ha glimten i ögat också ;)
 
 
Jag och Gabbi fick ta del av deras projekt och förhoppningsvis inspirera till deras fortsatta karriärer !
Puck eller Boll - Domare spelare roll !
 
Vi hade också lite dötid när vädret var som bäst, så vad passade bättre än att ge sig upp mot skidbackarna och gå upp till utsikten ! :)
 
 
 
 
 
Efter vår lilla tur upp var det bara att gå ner till hotellet och packa ihop grejjerna, powernapa och förbereda sig för match. Tänk att få döma hockey i juli. Kändes lite konstigt även om det egentligen inte var jättelängesen man dömde. Man liksom kopplar bort hockeyfokuset när säsongen väl tar slut. Det var riktitgt kul att få gå på is och döma. Även om träningsvärken skrek i kroppen kändes det förvånansvärt bra i skridskoåkningen och det var kul att få va på isen igen ! 
 
Kul start på somamren och jag ser fram emot kommande veckors träning inför vad som komma skall i augusti :)