Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

7 dagar sedan och nu är rehaben igång

För en vecka sedan plocakdes den där rackarns meniskbiten bort som gått av. Vid utlåtandet jag fick efter MR för snart ett år sedan sa man att det var ruptur i främre korsband vilket det inte verkar vara. Skönt. Det underlättar min fortsatta rehab och oron om att främre korsband ska gå av kan lägga sig en aning. Det kan ta så oerhört lång tid innan man är tillbaka från en skada i den omfattningen. Jag är jätteglad att det "bara" var menisken.
 
Dagarna efter operationen blev lugna men knät kändes bra direkt efter operationen. Jag kunde samma kväll som operationsdagen börja med böj & sträck övningarna man ska göra så ingenting bli stelt samt att jag kunde gå normalt utan smärta, vilket var över förväntan. På torsdag eftermiddag åkte vi upp till Falun för att fira midsommar och det blev en lugn tillställning med familj och bekanta. 
 
Vi bestämde oss för att åka hem under lördags eftermiddagen för att kunna ägna söndagen åt att packa ytterligare saker inför flytten. Dagarna, helgerna och veckorna springer iväg så det är riktigt skönt att vi redan har börjat packa en del så det inte blir panik när flytten verkligen närmar sig och drar igång.
 
Efter några stillsamma dagar med böj & sträck övningar och vardagsaktiviteter satte jag igång med rehabövningarna igår. Passade även på att dra igång den övriga träningen nu när jag genomfört alla cykellopp. Träningen igår innehöll först fokus rehab, köra genom rehabprogrammet och det kändes riktigt bra följt av ett överkroppspass. Det är ju inte min grejj med överkropp, men det ska bli min mer grejj hade jag tänkt. Chickenwings going to be strong :) och avslutade kvällen med core övningar hemma med mannen !

 
Ganska såhär jätteglad över att alla rehabövningar kändes bra. Men man får passa sig så man inte blir för ivrig. Ååh det är ju lättare sagt än gjort. Men det är iallafall skönt att vara igång med rehaben och den övriga träningen. 
 
Imorgon åker jag till Falun och på torsdag drar Top Performance Camp igång. Alltid kul att åka på camp, huruvida mitt deltagande i de fysiska testerna samt mitt deltagande på isen återstår att se. Jag hoppas såklart kunna vara med på ganska mycket och snöra på mig skridskorna för att känna på isen, och möjligtvis kanske lite mer än att bara känna på? En rapport kommer såklart efter campen :)