Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Vägen tillbaka - nu på riktigt !

Nu börjar vägen tillbaka på riktigt. Målbilden är klar - full återgång till löpningen och revanschen kommer bli på Lidingöloppet i september och då förhoppningsvis också i samband med loppet ha klarat av En Svensk Klassiker ! Ortoped Magnus Lundberg och jag var rörande överens om målbilden ;)
 
Målbilden på knät innan operationen.
 
Det var många tankar som flög i huvudet dagarna innan operationen. Kommer det gå så bra som man säger att det gör efter en menisk operation? Att man faktiskt går därifrån? Det skulle också bli första gången som jag skulle bli sövd vilket också var av en läskig känsla innan. 
 
C skjutsade in mig och nu är det bara att genomgå operationen och ta det som det kommer efteråt. Hoppas på en bra utgång. Bytte om och dags att gå in till operationsbordet. Sköterskorna gjorde sitt jobb med att sätta nål och förbereda för ortopeden. Sen var det dags att sova en stund och det tog inte lång tid och vips så vaknade jag ur som jag sa då, världens bästa power nap. Det var precis så det kändes. Tog kanske 5-10min innan jag kände mig vaken och fick lite frukost. Kände mig ändå pigg och fick efter frukosten gå på toa. Redo för hemgång efter ett kortare samtal med ortopeden om vad han gjort. Det var en del av menisken som lossnat och som legat i knät och skavt mot resterande menisk. Han har gjort sitt jobb nu ska sjukgymnasten få göra sitt och jag ska få slita. Imogon blir det första besöket hos sjukgymnasten och det ska bli spännande och höra vad han har att säga och vad jag ska/får göra. 
 
Vägen tillbaka till mitt mål kommer vara jobbigt och ännu mer skitjobbigt. Att ha gjort ca 5-8 halv taskiga löppass på över ett år säger ganska mycket om vad kroppen ska utsättas för kommande träningspass i sommar. Jag ska återta mitt löpsteg och övriga kroppen ska vänja sig vid att löpa igen. Det kommer säkert kännas ovant och jag ska också återfå min tillit på knät. Bara där har vi ett inre krig. 
 
Operationsdagen blev en lugn dag som spenderades stora delar i soffan halvt sovandes och sovandes med benet i högläge. Uppe och gick lite i hemmet men inte så mycket mer. Natten har varit god om än att sommarvärmen gör sig påmind i sovrummet. Lite sovmorgon innan det var dags för första töj & sträck passet.
 
Åkte in till stan en sväng för att få mitt träningsschema för dom kommande åtta veckorna och det ska bli gött att komma igång ordentligt nu. Programmet är mest för bål/överkropp och alternativa konditionsformer som rodd-/stakmaskin tills jag kan cykla och springa igen. Jag kommer såklart köra ben också. Men där är fokus först rehab med knät och sen tar jag det därifrån. Jag har ju ingen aning om hur lång tid det tar innan jag kan träna på normalt utan att tänka på knät. Så det kommer att läggas in vartefter hur det känns och vad sjukgymnasten säger.