Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Wow 10 år sedan !

 
NV3 - 2007
 
 
10 år. Blev det som jag hade tänkt mig?  
 
Att ta studenten var för mig väldigt stort, en milstolpe. Men vad skulle hända sen ? Vad har hänt under dom här tio åren? Under sommaren sommarjobbade jag och hade det gött hemma i Kristinehamn med mina vänner samtidigt som man funderade över hösten. Många hade planerna klara för sig medan jag var lite osäker. Jag minns att jag hade några tankar som jag kunde tänka mig och det var att göra som måga andra, åka till Norge och jobba, bli skidksolelärare eller liknande till fjälls eller se var idrotten kunde bära mig. Av någon anledning när jag satt hemma och kikade runt på nätet hamnade jag på LHC dam's hemsida och såg att de sökte spelare inför kommande satsning. Jag mailade och fick invänta svar. Svaret kom och jag var inbjuden till en try out. Eftersom jag fick kontrakt blev det den vägen jag hoppade på, se var idrotten kunde bära mig.
 
Flyttlasset gick i augusti 2007 till Linköping. Det var kanske inte guld och gröna skogar med allt runt omkring som det lät när man pratade med föreningen och skrev på kontraktet. Det var en tuff tid med att framförallt få jobb och därmed den ekonomiska biten. Men under året kunde några pusselbitar falla på plats och jag kämpade. Envis som jag är. Med lite tur i hågen fick jag också chansen till att lära mig ett yrke jag aldrig ens funderat på. Jag skulle komma att lära mig redovisning och jobba med bokföring. Jag arbetade timmar på redovisningsbyrån samtidigt jobbade jag också halvtid på ett frukt-/grönsakslager. Dagarna blev långa då jag jobbade på båda jobben antingen fm på lagret och em på byrån eller tvärtom. Direkt till träning för fys och is. Hem och repetera. Jag kom till vägvalet att det blev varken hackat eller malet och jag valde att satsa mer på redovisningsjobbet. Jobbade och gick en kortare utbildning samtidigt. Tillslut fick vi in mer uppdrag och jag kunde tillslut komma upp i 100%. En ganska häftig resa som jag är stolt över att jag gjort, men framförallt Tacksam för att jag fick chansen
 
Det blev ett sabbatsår från hockeyn då jag saknade mycket av de andra idrotterna jag höll på med innan jag flyttade. Provade mina handbollsvingar i RP en säsong, men tyvärr blev det en kort sejour då jag tidigt skadade knät och fick köra rehab resten av säsongen. Eftersom jag aldrig kunde spela någon handboll blev saknaden till hockeyn för stor så jag åkte till ishallen på vårkanten för att vara med på try outen. Jag hade varit på is under säsongen då jag samtidigt var tränare för LHC's damjuniorer så jag hade inte tappat sådär jättemycket. Try outen gick bra och jag fick nytt kontrakt. 
 
Tyvärr kom jag att få lägga klubban på hyllan pga för många hjärnskakningar och då la jag samtidigt ner min roll som ledare. En ny roll hade påbörjats som jag hade fått upp ögongen för, domare. Jag hade provat på lite dömning och tyckte det var roligt. Men kunde aldrig ana var den rollen skulle ta mig. Under tiden har jag också träffat kärleken och blivit fru. Vi träffades såklart inom hockeyn och båda är domare. Jag har fått resa runt i världen och döma stora turneringar som jag bara i min vildaste fantasi kunde drömma om. 
 
När tiden som hockeyspelare tog slut var saknaden av lagsammanhållningen stor och jag var sugen på att lira boll igen. De senaste åren har jag också spelat fotboll som också blev en liten satsning från klubbens sida. Jag började spela fotboll som ett komplement till min sommarträning till dömningen men kom att bli mer seriös. Jag är så tacksam över att jag hållt på med flera olika idrotter i min ungdom som jag faktiskt har kunnat gå tillbaka till nu på "äldre daar" Att tillhöra ett lag är fantastiskt på många sätt. Nu har det tyvärr inte blivit någon fotboll de senaste två somrarna då jag vred knät förra året och skadade främre korsbandet samt menisken, historian vet ni ju redan, men ska opereras nästa vecka. Jag har också hittat andra idrotter iom Tjejklassikern och Klassikern. Längdskidåkning, cykling, simning, oerhört roligt och nya tankar & ideér föds. Jag har också hunnit utbilda mig till lic. PT / Fystränare.
 
Jag är redo för näsa tio !