Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Äntligen vet jag svaret om knät !

22:e april 2016 på en fotbollsplan som man inte ens kan säga är en B-plan, för det var det sämsta plan jag spelat på under alla mina aktiva år som fotbollsspelare i samtliga föreningar. Det var också då det hände, jag vred knät, och kände direkt "det är menisken" Upp till akuten dagen efter där dom inte gjorde så mycket. Tog kontakt med sjukgymnast och körde rehab hela sommaren utan framgång. Skickades till en ortoped som skrev en remiss för en MR. Gjorde en MR senare under sommaren och fick ett utlåtande av ortopeden "Ruptur i främre korsband" Känslan säger mig att så är inte fallet, men aja, får göra ett nytt försök med rehab. Knät blir varken sämre eller bättre det håller sig på samma nivå. Jag och sjukgymnasten kommer överens om att hockeysäsongen får ta slut så får vi ta tag i det igen.
 
Hockeysäsongen är slut och jag tog kontakt med sjukgymnasten igen. Vi kom överens om att jag själv tar kontakt med Helsa för en tid med ortopeden, istället för att invänta en remiss så det tar ännu längre tid. Knapert med tider så vi bokade in en mottagningstid 28:e juni i hopp om att kunna komma tidigare på återbud, eller om dom kunde lösa det ändå.
 
Igår fick jag telefonsamtal från Helsa och dom hade en tid idag 15:00 som jag högg direkt. Idag var jag alltså på Helsa hos samma ortoped och förklarade läget och han tog upp och kikade på bilderna och såg solklart att menisken var trasig på något vänster. Hur problemet var exakt vet jag inte hur jag ska förklara, men det var något som var trasigt som att flyttat sig och tryckte på bakre korsband. Inte konstigt att man haft ont till och från och att det inte känts 100% Men magkänslan har bestått, menisken it is.
 
Operation är inplanerad och det var inte helt lätt att hitta en tid som passar in i mitt aktiva schema. Eftersom jag kan utöva det som jag planerat in för första delen av sommaren och inte vill missa, i och med "En Svensk Klassiker" så vill jag inte missa en del av det i och med att Vasaloppet är avklarat. Operationen är inplanerad 20:e juni och då är Top Performance campen lite i farozonen, men hoppas kunna delta utefter min förmåga. Vansbrosimningen 8:e juli hoppas jag kommer funka, det får man liksom bara genomlida annars ;)
 
Hur som helst så känns det väldigt skönt att veta vad problemet är och att man inte varit helt ute och cyklat. Jag kan ju inte påverka att han inte såg det förra sommaren och hur saker och ting varit då. Nu är fokus på att träna på bra fram till operationen och sen är det bara att lyssna på sjukgymnasten för att komma tillbaka snabbt och igång med löpningen på riktigt ! 
 
2016-04-23
Det blev verkligen en långdragen historia det här.... 
Men skönt att äntligen få veta vad problemet är och att det kommer att åtgärdas !