Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Vättern Bike Games

Så var det dags årets sista MTB tävling för min del och det har inte blivit mycket MTB cykling efter Cykelvasan, eller snarare den har varit obefintlig. Det har varit full fart med mycket annat om man säger så. 
 
Gjorde ordning cykeln under fredagen och packade ner saker som skulle behövas inför en 8 timmars lagtävling. 7:e oktober och då kan det behvöas varma kläder mellan växlingarna. Upp tidigt under lördag morgonen för att bege mig till Motala och Dunteberget. Träffade de andra från Nocout och vi installerade oss i tältet. Förberedelser in i det sista sen var det dags för start. 08:03:30 gick starten och tillsammans ska vi ta oss genom varv efter varv på banan på Dunteberget och i skogen omkring. Slingan var 4,2 km vilket i sig inte är långt, men banan sög och det var totalt tre stigningar, så den blev riktigt jobbig, men rolig !
 
Vi skulle varit fyra i vårat lag men tyvärr fick en av våra lagmedlemmar kasta in handduken pga sjukdom. Vi minimerades till tre och jag är glad över att mina lagmedlemmar tog 2st 2varvs slingor vardera under dessa 8 timmar. Nocout hade tre lag anmälda så vi blev ett par stycken mellan varvningarna och det var härligt häng i tältet med varma kläder, fika och allmänt snack om banan, tävlingen och cykling. Sen var det dags att växla och köra ett varv innan man fick sätta sig i tältet för att värma sig och fylla på med energi.
 
Under lagtävlingen arrangerades också SM i slopestyle uppe på crossbanan men även Trial (osäker om det var SM eller liknande tävling) hur som helst så var det oerhört roligt att det var mycket folk som var på plats på Dunteberget för att ta del av ett fantastiskt evenemang som Vättern BIke Games.
 
Jag cyklade under dessa 8 timmar 9 varv tror jag och höll ganska samma tempo alla varven liksom mina lagkamrater. Tyvärr gick kedjan sönder för en av dom och han fick springa klart varvet för att få det räknat, men shit happens och det var det enda som laget råkade ut för. Man hade inte så stor koll på vad den riktiga klockan var utan det var mer varje halvtimme som man hade koll på. I början gick tiden väldigt fort men de sista 2-3 timmarna gick saktare och saktare och det kändes som att grabbarna körde fortfare och fortare. Det börjar närma sig slutet och vi går in på sista timmen och nu börjar vi räkna ut hur många varv vi möjligen kan ha kvar. Jag kommer in från vad jag trodde var mitt sista varv, som var mitt sämsta varv och växlar över. Han kör på ca 13-14min och då skulle vi ha 16-18min till att köra ett sista varv, och det var ju givet av min andra lagmedlemm skulle köra, i mitt tycke. Jag var ganska sliten och kände att jag kan nog inte cykla så mycket snabbare än vad jag gjorde nyss, närmare 16min, vilket då kunde bli på håret. Men när vår lagmedlem kom för växling så är det jag som står det och ska ta mig an sista varvet och jag känner stressen. Även om marginalen var på vår sida så är man ganska sliten. Även om det känns som att man har samma tempo som varvet innan kan det ju vara för att man är trött. Det enda jag tänkte på sista varvet är att jag måste komma i mål så vi får räkna varvet. Den där första skogsbacken suger verkligen, lite körning i skogen sen kommer nästa backe, som går bra. Sen avslutas det hela med en slinga på en stökig och bökig enduroslinga. Har dålig koll på tiden och känner att jag måste bara nå mål innan tiden går ut. Kommer in på området och känner att jag måste hinna och hör mina lagmedlemmar skrika att det är lugnt, du hinner. Sköna ord att höra ! Tror jag nästan hade 3 minuter tillgodo när jag gick över linjen och det var en lättnad. 
 
Under dessa timmar lyckades laget cykla 33 varv och jag cyklade 9 av dom !
/ 15:32 / 15:35 / 15:17 / 15:32 / 15:26 / 15:25 / 15:48 / 15:54 / 15:27 /
 
Ingfa supertider, men det var jämna tider så det får man vara nöjd med. Det var på ett par - tre varv som jag slog ur trampan i den första uppförsbacken i skogen. Skulle givetvis sikta in mig på den stora stenen som var där, varenda gång. Typiskt. Men som tur var behövde man inte gå så långt med cykeln i backen utan kunde hoppa upp igen rätt snabbt efter den där satan stenen. Laget hamnmade på en 10:e plats i mix klassen av 21 startade lag. 
 
Det var verkligen hur kul som helst och tack till alla Nocoutare som förgyllde dagen i spåret, mellan växlingarna och det goda fikat :)
 
 
 en av fem medaljer från Vätternrundans arrangemang ;)
 
 IK Nocout.se 1
 
 Meridan var redo !