Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Laddade om för Tjejvättern 100km

Start 08:00, jag ska villigt erkänna att sömnen mellan fredagen och lördagen inte var optimal. Kom i säng sent, vakande flera gånger och klockan ringde väldigt tidigt. Benen var slitna från gårdagens MTB lopp. Krampkänningar fanns kvar även på morgonen trots intag av vätska, mat, extra magnesium och resorb + att jag sov med kompressionsstrumpor. Bara att utgå från läget man har.

Eftersom jag skulle livesända loppet hade jag lämnat in min cykel kvällen innan för riggning av kamera, mikrofon, kadensmätare och sändare. De var inte riktigt färdiga när vi kom så jag fick vänta ett tag, och när det återstod 13min till start fick dom klar cykeln och jag kunde lämna in väskan med torr t-shirt, tröja och andra skor att sätta på mig efter målgång. Fylla vattenflaskorna med sportdryck och möta upp en tjej vi fick med oss, Madelene @friluftscyklisten som jag lärt känna genom läger och lopp som vi deltagit på samtidigt. Kul ! Starten gick och jag är glad att vi startade såpass tidigt som vi gjorde för att komma undan värmen någon timme iallafall.

När vi rullat ut från Motala och passerat Vadstena har vi fått med ett gäng tjejer i vår grupp. Blandad erfarenhet och varför man cyklade Tjejvättern. Vi var ett tag en grupp om 9-12st tror jag som höll ihop till första kontrollen i Borghamn, strax innan man cyklar upp på vackra Omberg. Ursprungstrion valde att skippa första kontrollen och det var fler ur den nybildade gruppen som hängde på oss, medan några valde att stanna till. Även om krampkänningarna fanns där gick det ändå hyffsat bra, och jag är glad att vi blev ett gäng som kunde hjälpas åt att dra.

Vi valde även att hoppa över den andra kontrollen i Rök då alla hade vätska och energi kvar. Jag fick även detta lopp jobba med det mentala och koppla bort vad benen och knäna sa. Bara trampa på, för varje tramptag du tar är du närmare mål. Vi är nu en grupp om fem tjejer som hjälps åt. Den som känner sig stark drar lite längre och den som har mindre energi drar kortare eller inte alls,allt för att hjälpas åt till mål. Vi fem tar ändå beslutet att stanna till i Skänninge för att för koppla loss benen från cykeln och få i sig något lite snabbt. Nu är det endast 24km kvar till vi når Målet i Motala !

Det är 24 krigsamma kilometer och jag anar mig en urstark spurtare i gruppen.Även om det är motigt med ont lite varstans så klara vi det med god peppning av varandra och vi tar kilometer för kilometer och när Varamon skylten kommer, då ökas hastigheten rejält och nu är det inte långt kvar till man når kullerstenarna och målet är faktum. Madelene är urstark och jag försöker verkligen hänga med och krama ur mina krampaktiga ben. Får släppa lite, men kommer ikapp. Det blir race ända in till kravallerna,även in i 90graders svängen där jag släppet fram Madde, men försöker bjuda upp till dans på sista raksträckan där tiden tas, men hon är urstark och går in strax före mig över linjen och de andra tre var hack i häl och bjöd upp till spurt också  

 

Tjejvättern är en enda stor fest !

Officiell tid: 3:34 ! Och jag nådde återigen nästan mitt mål, missade det med 4min (!) men anser mig klarat mitt mål och är supernöjd över tiden :) och mitt andra lopp i raden av 4. Hem och ladda om för 150km, Halvvättern