Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Nästa 150km - Halvvättern

Efter Tjejvättern blev det cykelvård av MTB's och racercyklarna som skulle bli fit for fight inför Halvvättern 150km. Vi åt världens godaste middag, grillad kyckling-/ majskolv -/ halloumi med melonsallad och färskpotatis till. Alltså när man är sådär härligt trött och utmattad av fysisk ansträngning, ja då smakar allt sådär himmelskt gott, och det gjorde denna middag vill jag lova er ! Efter middagen blev det inte så mycket mer än att ta de lugnt och gå och lägga oss i tid.

Vi startade Halvvättern 10:58 vilket var en fördel för mig, jag fick längre vila men en nackdel för oss alla att vi cyklade när det var som varmast! Hur eller hur var det väldigt skönt med sovmorgon och lugn frukost. Vi hann förbereda det sista innan avfärd mot Motala.

Benen kändes bättre än inför Tjejvättern men jag kände också att jag inte kommer ligga på något vidare utan det kommer bli kämpigt idag men med TEAM Hockeydomarna är det bara att kriga på. Starten går och vi lämnar Motala och bara efter ett par kilometer har vi kört om ett gäng om tre stycken om vartannat och bjöd in dom att cykla med oss och det tog de tacksamt emot. Vi utökades till 8 personer snabbt och efter ytterligare någon kilometer fick vi med en till. Jag tackar och tar emot att fler ville köra med oss. Roligare att vara fler, det blir mer socialt men också blir det fler som kan hjälpa till att dra.

Likt gårdagens lopp kom vi överens om att hoppa över första kontrollen i Borghamn innan man kommer upp på Omberg och siktade på att ta ett stopp senare. Allt beror på hur mycket vätska som går åt när det var så varmt som det var. Jag kommer knappt ihåg hur det var förutom några bitar ur loppet. Jag hade stort fokus på mig själv och hur min kropp kändes. Vi ville hålla ihop så länge som möjligt och vi planerade in ett formel 1 stopp i Ödeshög för att fylla på vattenflaskorna för att inte få slut, varav vi kom överens om det någon kilometer innan depån att vi skulle skynda oss på så vi kommer iväg igen. Alla var med på noterna. Ställer av cykeln, rycker flaskorna ur cykeln och går mot sportdrycken, tar en bulle & saltgurka i farten för att plocka upp min cykel, varpå min man och en av de andra i gruppen hade ställt sina cyklar utanför min, så jag plockar på något sätt med mig alla tre cyklarna lite längre fram för att möta upp dom, men ser dom inte. Står med Jessica och vi försöker spana rätt på min man och den andre killen. Sen ser vi honom komma gåendes lugnt & sansat med en bulle i munnen och blåbärssoppa i handen, som att det var kafferep en lördag eftermiddag. Ja alla utom en hade fått informationen enligt honom själv, medan jag och Jessica är väldigt överens om att han också hört om Formel 1 stoppet. Allt löste sig och han kunde fylla flaskorna och vi trampade iväg igen.

Det är ruskigt varmt och jag tror inte man känner hur mycket vätska och energi man gör av med under tiden.

Efter Tällekullen blir det ryckigt i gruppen och det tar på min energi väldigt mycket, blir till och med på lite dåligt humör och arg en sväng, men hämtar upp mig till slut. Får i mig mer energi och det skämtas lite i gruppen och stämningen hämtar upp sig. Några kilometer innan depån i Rök har vi fått häng av två grabbar som ligger strax bakom i suget men går aldrig med i gruppen, vilket jag blir lite irriterad på. De hade ingen plan på att gå in i Rök utan avvaktar för att se vad vi gör, och går in i depån för att sedan fortsätta ligga i suget de 46km som återstår till Motala. Vi fortsätter kriga på och det är fler som går tungt, men vi lyfter varandra och krigar på. Vi skippar att stanna i Skänninge och tar sikte mot målet i Motala. 24km kvar. Vi krigar alla på och återigen, när vi ser Varamon skylten ökas hastigheten och grabbarna som "vilat" i sugen drar om efter högersvängen, i helvete tänkte jag och ett par till och hängde på. Nu är det riktigt jävla slitsamt i mina ben. Men viljan att gå om är stark. Får släppa grabbarna en liten bit och även 2st ifrån min grupp, men jag vet exakt vad som väntar efter vänstersvängen i fyrvägskorsningen efter bron. Kullersten, ett par vägbulor innan man når kravallstaketen och 90graders svängen. Kommer ikapp en av de som var med i min grupp och tillika grabbarna. Går om en av grabbarna och vi ser nu kravallstaketen, en raksträcka väntar innan 90 graders svängen. Får en av mina kompanjoner på min högersida och strax före ligger en av grabbarna, vilket gör att jag kommer kunna ta 90 graders svängen på ett väldigt bra sätt vilket innebar att jag kom in före dom båda i svängen, sista rycket på raksträckan och jag är faktiskt osäker på om jag tog grabben eller inte, men min känsla säger: såklart att jag gjorde det ;)

Hur glad som helst att jag genomförde Halvvättern 150km och officiell tid skrevs till 05:36, hur nöjd som helst ! Hade förhoppningar om kring 05:30-05:45 och lyckades pricka mitt emellan ;)

TEAM Hockeydomarna mfl :)

 

300km av 600km

Efter loppen väntas vila innan starten för Vätternrundan
Start - fredag 22:20
Startnr: 6821