Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Egypten - sol, bad & träning

I torsdags kom vi hem från en semester i Egypten – Hurghada. Jag har haft semester från allt utom träning. Yes, vi har varit på en träningsresa till Apollo Sports nya hotell i Hurghada – Aqua Vista. Ett stort hotell med samarbete med andra hotell vilket gjorde att området man kunde röra på sig var magiskt stort! Vi hade nära till 4st pooler + sky pool, samt att det också fanns 3st vattenland för de minsta, mellan och de lite större barnen, det fanns verkligen något för alla!

Jag har haft den här veckan som ett delmål. Att hinna göra vissa saker innan resan, hålla ut till resan, för sen blir det semester. Hösten drog igång i ett rasande tempo med dömning och jobbet, det var bara det att jag inte riktigt under sommaren hann fylla på med energi då jag inte hade så mycket semester, det bara inte funkade denna sommar, utan det blev att jag körde på, vilket i sin tur gör att man får sota för det lite nu. Därför var det så skönt att vi hade bokat resan och hade den här veckan att se fram emot. 

I en veckas tid har jag haft mobilen på ljudlöst och allt som oftast lämnat den på rummet och njutit av att vara där. Att inte dela med mig av soliga semesterbilder, svettiga träningsbilder och taggat diverse saker, utan tänkte att jag ska komma hem och få berätta min resa i lugn och ro. Ni kommer få se bilder, både soliga bilder, svettiga träningsbilder och massa taggar ;)

Afrika – Egypten, en ny världsdel och ett nytt land att besöka. Visste inte vad vi hade att förvänta oss mer än sol, bad och träning. Läste på lite innan, men så som vi kom att spendera vår semester behövde vi inte vara oroliga för varken maten eller hygienen. En kort transfer på ca 15 min från flygplatsen som tyvärr var kaotisk var vi framme vid vårat hotell Aqua Vista. Incheckningen av alla var smått kaotisk och vi kan väl säga att deras system är lite annorlunda mot vad man är van vid. Vi hann och gå på Apollos välkomstmöte med diverse information innan vi äntligen kunde få vår nyckel till rummet.

Aqua Vista
 
Utsikt från sky pool över en del av området
 
 Sky Pool

Det första man ser när man kliver ut från receptionen, 2 stora pooler.

 Den s.k Apollo poolen
 
 Ytterligare 2st pooler, den ni ser längst bort skapar även havsvågor
 
 En av tre vattenlandsdelar, den för de störren barnen/vuxna ;)
 
 Vattenlandet för mellanbarnen :)
 
 och för de allra minsta.
 
 Löparbana bredvid simbassängen
 
 Härlig utsikt från gymmet
 
Rummet var stort och väldigt fräscht. Balkong mot området. Efter att vi fått in väskorna var vi mer än redo för middag och slå huvudet mot kudden. Första natten är väl alltid lite halvdålig, man är inte van värmen och en air condition som låter som ett smärre elverk gjorde ju inte saken bättre för min del, men mannen snarka så gott bredvid mig.

08:30 började första passet varje morgon med Apollos gästinstruktör Veronica Welin. Ett kortare pass med rörlighet, lite styrka och lite puls på 30 min. Perfekt att börja dagen med. Allt som oftast körde vi ett pass direkt efter också, antingen med Veronica som höll 2 pass på rad varannan dag, och de andra mornarna fanns det andra pass att välja mellan. Efter passen blev det frukost, ombyte och sol & bad. Lunch och sedan eftermiddagsträning, antingen med Veronica eller något annat pass med någon instruktör från Apollo. Det har blivit mycket träning med egen kroppsvikt i olika former och några pass med redskap vilket har gett inspo till fortsatt träning i hemmagymmet och övningar till kommande RFT pass på Beacharena.

 Good Morning Work Out
 
 Extra uppvärmning på gymmet
 
 Träning på G :)
 

De två första dagarna går långsamt, vilket är skönt, men jag tycker att det tar nästan två dagar för mig att komma ner i varv och känna lugnet. Tredje dagen, träningsvärken och stelheten gör sig påmind men vi krigar på med våra pass och innan passen la jag till en liten egen uppvärmning i gymmet för att verkligen komma igång ordentligt.

Vi har faktiskt inte bara tränat. Fjärde dagen (måndagen) unnade vi oss att åka iväg för att snorkla en hel dag. Jag har aldrig snorklat sådär på riktigt, vi hobbysnorkalde lite vid stranden när vi var i Mexiko men det var inte så mycket att se. Vi åkte båt i ca 45-60min innan vi nådde ett stort korallrev där vi la till. Jag och C snorklade iväg själva och jag som aldrig har snorklat, det kändes lite som att jag var i Hitta Nemo. Superhäftigt och jag förstår dom som fastnar för denna fantastiska undervattensvärld man kan besöka. Superhäftigt! Jag som aldrig snorklat på riktigt fick till alla bitar snabbt, att kunna dyka längre ner under vattenytan för att se korallerna och fiskarna lite närmare och sedan bara gå upp till vattenytan och blåsa ut vattnet för att fortsätta snorkla, ah verkligen superhäftig känsla! Jag är verkligen supernöjd med utflykten. Maten som dom lagade till ombord var riktigt god och vi åkte sedan till en annan plats för att snorkla vidare.

 Påväg ut för snorkling !
 
 
Att simma hos Hitta Nemo var ju helt magiskt !
 
 
Påväg hem efter en hel dags utflykt med snorkling. Hur underbat som helst !

Vi kom tillbaka till hotellet vid 16 tiden och vi var helt slut efter, så träning uteblev, men vi hade ju i och för sig simmat ett par timmar under dagen. Vi tog oss en dusch och tittade på ”Vår tid är nu” innan vi hungriga tog oss till middagen. Det blev en väldigt tidig kväll denna kväll.

De få dagar som var kvar ägnades till vad vi gjort de tidigare dagarna, träna, sola, bada, läsa, lyssna på podd osv :)

 Underbart ! Läsa bok & lyssna podd mellan träningspassen !

 Man kunde välta traktordäck i Egypten ocskå ;)
 
 Det var ett riktigt tungt däck !
 
 Så himla roligt att få köra RUFFIE med Veronica igen och RUFFIE Running !!

 

Sista kvällen var det riktigt kalajs. Jag tror det var Egyptens turistminister och grundaren för Playitas och andra investerare till hotellet som skulle besöka hotellet och inviga. Personalen hade gått på tå hela dagen för att förbereda och få färdigt vissa saker, allt var inte färdigt när vi anlände. Det var ett riktigt kalas där som satsat på maten i samtliga restauranger och middag för speciellt utvalda personer. Underhållning, fyrverkerier och invigning. Kul att få ta del av en så stor händelse för Egypten då Aqua Vista är det första (?) träningshotellet i Afrika där man investerat väldigt mycket, jag kan ha fel med ovanstående, men tyckte jag hörde detta från någon av de svenska medresenärer som vi stod och pratade med.

De hade sastat stort inför kvällen med bla belysning i hela området
 
Middag för de speciellt inbjudna, bla så var Lisa Nordén på plats
 
Invigning av gymmet

Hur som helst har det varit en underbar vecka med sol, värme, bad och träning :) och jag känner mig faktiskt påfylld med energi och redo för sista delen av ett fantastiskt 2018. Det är inte långt kvar men ändå en hel del att se fram emot innan vi går in i ett nytt spännande 2019! Tack Apollo Sport och Aqua vista för en underbar vecka !

 

 

#1 - - Jessica:

Vilket ställe! Kan tänka mej att ni hade en härligt semester=)

Svar: Det var verkligen magiskt stort ! Det var superhärligt att få sol och värme :) Verkligen jättehärligt att åka iväg i novemberrusket :)
virrej.se

#2 - - Jessica Högberg:

Oj, svårt att se ditt svar med ljusgrått på mörkgrått med nästan samma nyans...

Svar: Jaha oj, då måste jag kolla koderna ! Tack för att du meddelade <3
virrej.se

#3 - - Jessica Högberg:

Nu ser jag fint, vet inte om du ändrat eller om det andra var mobilen, haha

Svar: Tack vare din uppmärksamhet så gick jag in och ändrade :) Tack ! :)
virrej.se