Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

Första ultraljudet

Gravidinlägg - Gravidvecka 13.
-
Det blev lite omvänd ordning för oss med det här med besök hos barnmorska och första ultraljudet. Eftersom jag var i Finland så fick vi göra ultraljudet före vårat första besök hos barnmorskan.
 
På morgonen två dagar efter jag kommit hem från VM skulle allt bli så mycket mer verkligt än innan. Från att egentligen inte tänka på att jag är gravid, till att verkligen få det svart på vitt ! Lite nervös över besöket för ultraljudet. Man har ju ingen aning om vad som väntar en egentligen eftersom det är första barnet och första ultraljudet.
 
Vi kom in till en jättehärlig ultraljudssköterska och jag fick lägga mig ner och dra upp tröjan. Lite sådär overkligt, man har sett på TV hur det går till, men jag har aldrig tänkt på hur det är att vara i den situartionen själv. Men när hon satte igång och man såg på skärmen att det är någonting som ligger där, oj vad världen stannade och förändrades för alltid, på en och samma gång.
 
Eftersom illamåendet och de små cravings jag haft hade gått över, kände jag mig precis som vanligt. Inget märktes och inget syntes, förutom på ultraljudet. Det låg ett litet pyre, stilla och lugnt till en början, fötterna & rumpan upp och huvudet ner. Oj så häftigt det var att se. Efter en liten stunds undersökning rörde sig pyret mer och mer, och jag kunde nog ha legat där en stund till för att titta och ta in.
 
Hur häftigt att få se det där lilla miraklet för första gången ?!
 
Omvälvande att åka till jobbet efter det här. Jag hade med mig en present till Jessica som då var gravid, men som nu har fått sin lilla pojke, där jag gratulerade ännu en gång till bebisen och hade köpt bebiskläder från Finland med mumin på, och avslutade kortet med att "jag hoppas vi får ärva kläderna i Oktober <3" Det blev inte mycket jobb gjort den kommande timmen. Gravidhormonerna hos båda två flödade och det kunde ha blivit gråtkalas. Tänk att få barn ganska nära en av sina bästa vänner, det känns magiskt kul ! Sen på eftermiddagen blev det gråtkalas igen när vi berättade för en kollega till på jobbet. Kul att jag filmade detta:

Så skönt att börja berätta för familj och nära vänner. Vi har ju vetat om det så länge och man har levt med tanken i så många veckor, så det hade ju blivit ohållbart att hålla på det längre.
 
Påsken kom och vi åkte upp till Stöten till pappa & A som också var där för att njuta av vårsolen & lite skidåkning, men mest för avkopplingens skull, samt berätta för dom. Vi berättade genom att lägga en ultraljudsbild i ett påskägg fullt med fjädrar & godis, ja A förstod direkt vad det var, men pappa var lite mer ointressead när A öppnade ägget & trodde typ att vi bara köpt godis & fjädrar till dom... ah ni kan ju själva se på filmerna nedan <3