Lic. Personlig Tränare/Fystränare - En Svensk Klassiker 2017 & 2018 - Hockeydomare OS 2018


@virrelovensno

VM Revanschen

190402-190415
Efter en lång säsong hemma i Sverige med avslutande SM-slutspel i SDHL var det dags att åka till Finland där årets upplaga av Hockey VM kom att äga rum. Jag kände att jag hade fått bra matcher hemma i och med slutspelet, men en veckas förkylning innan gjorde kroppen seg. Jag hann få ett par dagar med bra vila och kunde träna något pass innan avresa, vilket var skönt. Skönt att veta att kroppen var på gång.
SDHL SM Final 5:5
 
Vi åkte redan på tisdag den 2:e april, vilket var väldigt bra. Det gjorde att vi fick tid att förbereda oss inför turneringen som startade under torsdagen 4:e april. Det var också skönt med ett kortare resa för oss svenskar, vilket gjorde att man inte heller hade någon egentligen resa att ha i kroppen och inte heller en större tidsomställning mer än en timme. Vi bodde centralt i Helsingfors och turneringen spelades i Esbo, ca 2mil mellan.
 
All Swedes in one picture - even in the same game !
 
Onsdagen blev en förberedande dag. Hela teamet hade anlänt från världens alla hörn och vi hade vår första samling. Utrustning och kläder delades ut, och för en gång skull passade allt mig. Efter den lilla biten började vi med allvaret. Möte och genomgång av olika saker, regler, direktiv, videoklipp och praktiska saker. Några små förändringar för mig som linjedomare, men inget större så det var skönt för egen del.
 
 
Torsdag och det är första matchdag, men ingen match för min del utan jag fick agera "stand by linesman" under två matcher. Det innebär att man har några off-ice uppgifter, sen ska man vara redo under hela matchen att hoppa in om något händer med någon linjedomare. Min första match i turneringen blev Tjeckien-Frankrike under fredagen. Tjeckien har jag haft både i U18 och många gånger på senior nivå så där kände man igen spelstil samt spelare, Frankrike däremot är för mig ett helt nytt lag vilket alltid är roligt. Nya spelare att bemöta och spelsätt. Skönt att få komma in i turneringen. Jag njöt verkligen av varenda sekund på isen och kroppen kändes riktigt pigg. Skön start !
 
Jag njöt varenda sekund på isen !
 
Turenringen flöt på likaså livet i Helsingfors. Vi åt för det mesta ute och det försökte vi samordna med varandra för att umgås så mycket som möjligt med varandra, annars kan det lätt bli splittrat eftersom hallen låg i Esbo och vi kan inte hålla ihop som ett lag då vi finns på alla matcher. Men vi försökte iallafall så gott det gick. Vi var ganska många på denna turnering som har följts åt under flera år som man lärt känna väldigt bra samt några nya i gruppen, bra mix.
 
Jag kände att jag följde min plan under turneringen och för första gången på en turnering njöt av varenda match jag fick döma och varenda sekund jag var på isen. Jag kände att jag hade lyckats få ihop det till turneringen och levererade.
 
Vi lyckas alltid få dom här bilderna.
 
Finland hade lyckats med arrangemanget och det var bra tryck på Finlands matcher. Kul att se att damhockeyn växer på fler ställen i världen ! Jag blev uttagen att döma kvartsfinal och sedan även semfinal. Den som kom att bli en historisk semifinal i VM sammanhang. Det var semifianlen mellan Kanada-Finland där hemma nationen visade sig stark med sin sjätte spelare, publiken, och går till en hisotrisk final. Jag fick vara en del av damhockeyns historia och det är riktigt häftigt.
 
 
Efter en sådan urladdning på flera sätt, där Finland visar att det går att rucka på stornationera, precis som damkronorna gjorde i OS i Turin, blir det en lång väntan på uttagningen till de två sista matcherna. Bronsmatchen och finalen. Vi får våra assignments via mail, och jag lovar, man går inte ifrån sin mobil. Tillslut kom mailet och min VM revansch var nu ett faktum, jag blev uttagen till att döma den historiska finalen USA - Finland. Jag nådde mitt mål och visade att jag är där för att fightas om sista matchen på varje turnering jag åker på. Det var en riktig jävla revansch från både VM i USA 2017 och OS i Peyongchang 2018. 
 
 Jobba hårt för dina drömmar !
 
 Women's World Cahmpionship 2018
Team Stripes !
__________________________________________
 En dag Bork, en dag Bork kanske jag också tar på mig bindlarna.
Men först ska jag uppnå mitt andra stora idrottsliga mål, & det som LD..